Μάθε τη «γλώσσα» του Μέλλοντος!

5|06|17

Μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες έχουν μαθητές και νέοι στην Κύπρο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του παγκόσμιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft, Microsoft YouthSpark!

 

Σε μια εποχή όπου ο Προγραμματισμός αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας, η HePIS, σε συνεργασία με τη Microsoft και το Cyprus Computer Society (CCS) διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 13-22 ετών να αποκτήσουν βασικές γνώσεις Προγραμματισμού και ενθαρρύνει φορείς εκπαίδευσης, οργανισμούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές να λάβουν μέρος!

 

Στο άμεσο μέλλον θα απαιτούνται πλέον από τους υποψηφίους στοιχειώδεις δεξιότητες προγραμματισμού και θα περιλαμβάνονται στις περιγραφές πολλών θέσεων εργασίας, ενώ σύμφωνα με έρευνες σε λίγα χρόνια όσοι δεν γνωρίζουν προγραμματισμό θα θεωρούνται «αναλφάβητοι», αφού θα αποτελεί τον πυρήνα όλων των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.

 

«Μέσα από αυτή τη συλλογική πρωτοβουλία αποσκοπούμε στο να βοηθήσουμε τους νέους από όλη την Κύπρο να αποκτήσουν βασικές γνώσεις προγραμματισμού και να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Όπως στην Ελλάδα έτσι και στην Κύπρο το GetCoding, ως μέρος του προγράμματος Microsoft Υouthspark, θα είναι κοντά στους νέους για να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση» επισημαίνει η κυρία Μαρίνα Αντωνίου, Philanthropies Lead, Microsoft Κύπρου.

 

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να συνεργαστούμε με τη Microsoft και το Cyprus Computer Society (CCS), με στόχο να βοηθήσουμε τους πολίτες της Κύπρου να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους μέσα από τις ψηφιακές δεξιότητες και τον Προγραμματισμό, με τον ίδιο επιτυχημένο τρόπο που το πράττουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα» δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος, ο Πρόεδρος της HePIS, κος Νίκος Φαλδαμής.

 

«Είναι η πρώτη φορά που το Cyprus Computer Society ενώνει δυνάμεις με την HePIS και τη Microsoft για την υλοποίηση ενός τέτοιου μεγαλεπήβολου έργου του οποίου αποδέκτης είναι η νέα γενιά της Κύπρου. Οι ψηφιακές δεξιότητες και η ανάπτυξη κώδικα αποτελούν πλέον βασικές και απαραίτητες δεξιότητες για όλους τους νέους και απαραίτητα εφόδια στην αναζήτηση εργασίας. Οι ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της πληροφορικής θα παραμείνουν ευοίωνες στη χώρα μας και στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια. Με το πρόγραμμα αυτό δίνουμε την ευκαιρία στους νέους να κάνουν μια αρχή και να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο του προγραμματισμού και της ανάπτυξης κώδικα. Φιλοδοξούμε ότι θα υπερκαλύψουμε το στόχο μας να εκπαιδεύσουμε 1000 τουλάχιστον νέους.» δήλωσε ο Γραμματέας του CCS Δρ. Πανίκος Μασούρας.

 

Αναλυτικότερα, η HePIS σε συνεργασία με τη Microsoft και το Cyprus Computer Society (CCS), υλοποιεί τις ακόλουθες δράσεις που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2017:

 

Διοργάνωση σεμιναρίων: Υποψήφιοι από 13-22 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τις βασικές δεξιότητες προγραμματισμού (HTML, CSS). Τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 3 ωρών και θα πραγματοποιηθούν σε χώρους εκπαίδευσης σε όλη την Κύπρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Cyprus Computer Society για να δηλώσουν συμμετοχή στη κα Χριστίνα Παπαμιλτιάδου c_papamiltiadou@ccs.org.cy τελ : +357-22460680, όπως και για να λάβουν οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τη δράση.

 

Getcoding Game: Το εκπαιδευτικό παιχνίδι Getcoding αποτελεί μια πρωτοβουλία της HePIS με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους να αποκτήσουν βασικές γνώσεις προγραμματισμού. Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια, περισσότεροι από 23.000 χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, αλλά και μεγάλοι από όλη την Ελλάδα έχουν παίξει το παιχνίδι, αποκτώντας απαραίτητα εφόδια για την ψηφιακή εποχή που διανύουμε.

 

Oι συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει το παιχνίδι μπαίνουν στην κλήρωση για ένα Xbox One. H κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017. Μπες εδώ και παίξε το παιχνίδι!

 

Για όσους θέλουν να εξελίξουν περαιτέρω τις γνώσεις τους, διατίθεται εντελώς δωρεάν και το βιβλίο «Getcoding για όλους» το οποίο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο εκμάθησης κώδικα, καθώς περιλαμβάνει ασκήσεις και πρακτικά παραδείγματα εξάσκησης.