Η Iris Capital ανακοινώνει νέα κεφάλαια ύψους 250 εκατομμυρίων ευρω για επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startups

23|06|17

Η Iris Capital, κορυφαία πανευρωπαϊκή εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων, ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία του IrisNext, του νέου ταμείου που επικεντρώνεται στις ευκαιρίες ψηφιακού μετασχηματισμού, με κεφάλαια 250 εκατ. Ευρώ.

 

Η IrisNext θα επενδύσει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις από το στάδιο της ίδρυσης έως την ανάπτυξη, από 1 εκατομμύριο ευρώ έως και 30 εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας στην Iris Capital τη δύναμη να επιταχύνει και να διατηρήσει την ανάπτυξη των φιλόδοξων ευρωπαϊκών εταιρειών σε διάφορα στάδια.

 

Στις εταιρείες που επενδύουν στα κεφάλαια της IrisNext περιλαμβάνονται ηγέτες της βιομηχανίας όπως οι Orange, Publicis και Valeo μαζί με χρηματοπιστωτικούς επενδυτές και ιδρύματα όπως η Bpifrance και η BRED Banque Populaire.

 

Το IrisNext είναι το πολυεταιρικό σχήμα δεύτερης γενιάς της εταιρείας και συνδυάζει στρατηγικές επιχειρήσεις, οικονομικούς επενδυτές, ιδιώτες και ιδρύματα υπό μια πλήρως ανεξάρτητη διοίκηση.

 

Η IrisNext στοχεύει να επενδύσει σε ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες που αναδιαμορφώνουν ολόκληρες βιομηχανίες: από τη βιομηχανία 4.0, το Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things), τα δίκτυα Cybersecurity και 5G, την Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Big Data, το Cloud Computing και το Σχεδιασμό Λογισμικού.

 

Ο Antoine Garrigues, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Iris Capital δήλωσε: “Η αποστολή μας στο Iris Capital είναι να εντοπίσουμε και να τροφοδοτήσουμε τους υποσχόμενου επιχειρηματίες για να τους βοηθήσουμε να αναπτυχθούν και να κλιμακωθούν οι επιχειρήσεις τους σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής, κυρίως χάρη στο δίκτυο των εταιρειών μας ».

 

Το IrisNext θα επενδύεται κυρίως στην Ευρώπη, με επίκεντρο τη Γαλλία και τη Γερμανία.

 

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο θα περιλαμβάνει επίσης επενδυτική στρατηγική εκτός Ευρώπης, επικεντρωμένη κυρίως στις ΗΠΑ, όπου η Iris Capital μπορεί να προσφέρει προστιθέμενη αξία στις νεοσύστατες επιχειρήσεις μέσω του δικτύου εταιρικών υποστηρικτών της και της ισχυρής ευρωπαϊκής παρουσίας.

 

Η IrisNext προσέλκυσε μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης ως επενδυτές στο μετοχικό της κεφάλαιο.

 

Οι επιτυχημένες ιστορίες από το χαρτοφυλάκιο Iris Capital, με εταιρίες όπως Talend, Adjust, Netatmo ή Scality, καθώς και η παγκόσμια εμπειρία και απόδοση της Iris Capital ήταν καθοριστικές για το κλείσιμο του πρώτου γύρου της IrisNext. Η Iris Capital εδρεύει στο Παρίσι.

 

Πηγή: EU-Startups