Συμβουλές για την επανασχεδίαση μιας ιστοσελίδας…

27|06|17

Ανεξάρτητα από το πόσο σύγχρονη ήταν η ιστοσελίδα της εταιρείας σας, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά, αργά ή γρήγορα έρχεται η στιγμή που κι αυτή –όπως κάθε ιστοσελίδα- μπορεί να επωφεληθεί από έναν επανασχεδιασμό.

 

Με δεδομένη την πληθώρα των αλλαγών στους αλγόριθμους, που συμβαίνει κάθε χρόνο, και των τακτικών μεταβολών στις συνήθειες των διαδικτυακών καταναλωτών, μια ξεπερασμένη ιστοσελίδα είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να φέρει τα onlineαποτελέσματα που τόσο πολύ χρειάζεστε.

 

Αν ολοκληρώσατε πρόσφατα έναν τέτοιο επανασχεδιασμό, πιθανότατα θα είστε ενθουσιασμένος από τα αποτελέσματα της ανανεωμένης ιστοσελίδας σας, όπως είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας και, το κυριότερο, η μετατροπή αυτού του ενδιαφέροντος, σε πωλήσεις.

 

Όταν ο επανασχεδιασμός γίνεται σωστά, αυτό ακριβώς συμβαίνει!

Δυστυχώς, όμως, δεν συμβαίνει πάντα – στην πραγματικότητα, ορισμένοι ιδιοκτήτες ιστοσελίδωνβλέπουν την επισκεψιμότητά τουςνα συρρικνώνεται τις πρώτες ημέρες και εβδομάδες μετά τον επανασχεδιασμό της.

 

Εάν αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή κι εσείς τέτοιο πρόβλημα, συνεχίστε να διαβάζετε: σας έχουμε τους τρεις πιο πιθανούς λόγους, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

 

Κι αν σκέφτεστε να επανασχεδιάσετε την ιστοσελίδα σας στο εγγύς μέλλον, έχουμε συμπεριλάβει επίσης πέντες συμβουλές για να αποφύγετε συνολικά τέτοιου είδους διαρροές επισκεψιμότητας…

 

Αιτίες για απώλειες κυκλοφορίας μετά από επανασχεδιασμό:

 

Πρώτον, είναι σημαντικό να πούμε ότι μικρές μειώσεις επισκεψιμότητας είναι εντελώς φυσιολογικές,τις πρώτες ημέρες έπειτα από έναν επανασχεδιασμό. Εάν πρόκειται για λιγότερο από μία εβδομάδα και η πτώση είναι μικρότερη του 10%, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

 

Η Google πρέπει να ανιχνεύσει και να ευρετηριάσει όλες τις νέες σελίδες σας, προκειμένου να προβάλει τις νέες εκδόσεις στους χρήστες τους, οπότε η προσωρινή μείωση της οργανικής επισκεψιμότητάς τους είναι αναμενόμενη.

 

Αντίθετα αν έχουν περάσει περισσότερες ημέρες ή η κίνηση έχει μειωθεί δραστικά, υπάρχει πιθανότατα κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα. Και αν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να ελέγξετε τα παρακάτω τρία στοιχεία.

 

1. Ανακατευθύνσεις (Redirections)

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στον επανασχεδιασμό μιας ιστοσελίδας είναι η δημιουργία κατάλληλων ανακατευθύνσεων – η παράλειψη αυτού του βήματος είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες απώλειας κυκλοφορίας.

 

Αν δεν κρατήσετε ακριβώς ίδιες όλες τις διευθύνσεις URL (και δεν δημιουργήσετε ξανά όλες τις παλιές σελίδες στη νέα ιστοσελίδα σας), οι νέες ανακατευθύνσεις είναι απολύτως απαραίτητες, καθώς δίνουν οδηγίες στις μηχανές αναζήτησης και τα προγράμματα περιήγησης πού βρίσκεται η νέα έκδοση κάθε σελίδας.

 

Αν αλλάξατε τη διάρθρωση των διευθύνσεων URL σας ή μετακινήσατε οποιεσδήποτε σελίδες σε νέες τοποθεσίες, χωρίς να έχετε ρυθμίσει κατάλληλα τις ανακατευθύνσεις, αυτό πιθανότατα είναι η κύρια αιτία για την πτώση της επισκεψιμότητάς σας.

 

Αν δεν είστε σίγουροι πως αυτό είναι το πρόβλημα, μπορείτε να συνδεθείτε στηSearch Console της Google και, στη συνέχεια, να μεταβείτε στο στοιχείοΑνίχνευση> Σφάλματα ανίχνευσης, επιλέγοντας την καρτέλα “Δεν βρέθηκε”. Αν υπάρχουν σελίδες χωρίς ανακατευθύνσεις στην ιστοσελίδα σας, θα εμφανίζονται εδώ

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο webworldnews.gr