Η Samsung εξαγοράζει ελληνικό startup

10|07|17

Στην εξαγορά του 100% της Innoetics, μιας ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στις τεχνολογίες μετατροπής κειμένου σε ομιλία, προχώρησε η Samsung Electronics.

 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 ως τεχνοβλαστός (spin-off) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά». Οι έξι ερευνητές – ιδρυτές της εταιρείας έχουν ως στόχο την εξέλιξη και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους στις τεχνολογίες φωνής.

 

Το ακριβές ποσό της εξαγοράς δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο όπως αναφέρει ανακοίνωση του ερευνητικού κέντρου «το ύψος του την τοποθετεί στις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών» σε ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και ως την μεγαλύτερη άμεση εξαγορά τεχνοβαστού (spin-off) Ελληνικού Ερευνητικού/Ακαδημαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα τουλάχιστον για τις τελευταίες δεκαετίες».

 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η Innoetics θα συνεχίσει την ανάπτυξη πρωτοποριακού λογισμικού για την επέκταση της χρήσης φωνητικής αλληλεπίδρασης με καθημερινές τεχνολογίες, όντας πλέον ανεξάρτητη θυγατρική της Samsung και διατηρώντας τη λειτουργία της στην Αθήνα.

 

«Η διοίκηση και όλο το προσωπικό του “Αθηνά” είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για την εξαιρετική και μοναδική αυτή επιτυχία της Innoetics. Τα αποτελέσματα της οραματικής ερευνητικής προσπάθειας μιας ομάδας του Κέντρου μας ήταν το ουσιαστικό στοιχείο που οδήγησε στη δημιουργία της Innoetics, η οποία μετά από έντονη και συστηματική επιχειρηματική δουλειά, εξελίχθηκε σε μια διεθνούς επιπέδου εταιρία, άξια να αποκτηθεί από έναν κολοσσό όπως η Samsung. Το “Αθηνά” θα αξιοποιήσει αυτήν την εμπειρία για να υποστηρίξει νέες καινοτόμες και ρηξικέλευθες προσπάθειες των ερευνητών του και να ενισχύσει την μετατροπή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν σε αποδοτικές τεχνολογικές λύσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες», δήλωσε ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» και καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πηγή: Insider.gr