Η εφαρμογή SoloLearn κερδίζει τον διαγωνισμό FbStart Apps of the Year

11|07|17

Το Facebook ανακοίνωσε τα “FbStart Apps of the Year”, μία τελετή κατά την οποία αναγνωρίζονται οι πιο επιτυχημένες εφαρμογές από το παγκόσμιο πρόγραμμα FbStart . Ο νικητής του μεγάλου βραβείου φέτος είναι
το SoloLearn ( iOS / Android ), μια δωρεάν εφαρμογή εκμάθησης κώδικα για κινητά που απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να μάθουν προγραμματισμό.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της SoloLearn, Davit Kocharyan, παρουσίασε την ιδέα για την εφαρμογή στην πατρίδα του την Αρμενία, όπου και βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας, με στόχο να διδάξει προγραμματισμό στον τοπικό πληθυσμό.

 

Η ιδέα της εφαρμογής είναι να εκπαιδεύσει τους χρήστες μέσω της μηχανικής παιχνιδιών, της κοινής χρήσης μεταξύ των χρηστών (p2p sharing) και του περιεχομένου που δημιουργούν άλλοι χρήστες. Τα μέλη της κοινότητας SoloLearn συναγωνίζονται σε προκλήσεις και με αυτόν τον τρόπο ξεκλειδώνουν κρυφά μαθήματα. Η εφαρμογή προσφέρει 12 δωρεάν μαθήματα, όπως JavaScript, Swift, Python, C ++ και HTML / CSS.

 

Η Yeva Hyusyan, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της SoloLearn, εξηγεί ότι η εφαρμογή κατάφερε 2 πολύ σημαντικά επιτεύγματα: πρώτον, ενίσχυσε το αίσθημα φιλίας στην κοινότητα των χρηστών. “Θα λάβετε απάντηση από τους συνομηλίκους σας στο φόρουμ Q&A μέσα σε λίγα λεπτά. Έχουμε πάνω από μισό εκατομμύριο δημόσια αρχεία κώδικα για το SoloLearn σήμερα που χρησιμοποιούνται ως ένα μεγάλο εργαλείο μάθησης peer-to-peer. Δεκάδες χιλιάδες προκλήσεις από ομότιμους χρήστες ολοκληρώνονται καθημερινά “, ανέφερε.

Το δεύτερο είναι ότι οι χρήστες συντελούν στη δημιουργία του ίδιου του περιεχομένου.

 

 Με 5+ εκ. προπτυχιακούς μαθητές η εφαρμογή φαίνεται ότι έχει αρχίσει να λαμβάνει μεγάλη έκταση. 1,5 εκ. κουίζ ολοκληρώνονται καθημερινά, 3 αρχεία κώδικα δημιουργούνται κάθε δευτερόλεπτο και πάνω από 1.000 απαντήσεις δημοσιεύονται καθημερινά. Περίπου το 40% των χρηστών έχουν την έδρα τους στην Ινδία, το 25% στις ΗΠΑ και το υπόλοιπο στην Ευρώπη.

 

Οι προγραμματιστές συμμετείχαν στο FbStart για την ευκαιρία να κερδίσουν μέχρι και 100.000 δολάρια σε βραβεία τα οποία θα βοηθήσουν στην ανέλιξη της επιχείρησής τους. Η εκδήλωση έλαβε 900 υποβολές από 87 χώρες.

Εκτός από το SoloLearn, άλλα “Apps of the Year” ήταν τα:

 

EMEA: Mondly [iOS / Android] – “Μια πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών που είναι η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε μια εμπειρία VR για την εκμάθηση γλωσσών (με αναγνώριση ομιλίας και τεχνολογία chatbot).”

 

Asia-Pacific: Maya [iOS / Android] – “Μια δωρεάν εφαρμογή που διευκολύνει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο να παρακολουθούν τις περιόδους τους, να παρακολουθούν τα σχετικά συμπτώματα, να ορίζουν υπενθυμίσεις υγείας, να παρακολουθούν την εγκυμοσύνη και να επικοινωνούν με ειδικούς στον τομέα της υγείας. Έχει 7 εκατομμύρια λήψεις σε 190 χώρες. “

 

Λατινική Αμερική: ReservaTurno [iOS / Android] – “Μια εφαρμογή για κινητά για την κράτηση ραντεβού ομορφιάς εν κινήσει.”

 

Κοινωνικό αγαθό: Golden [iOS / Android] – “Μια παγκόσμια πλατφόρμα που βοηθά τους ανθρώπους να βρουν τοπικές εθελοντικές ευκαιρίες με βάση τις δραστηριότητες που προτιμούν να κάνουν για διασκέδαση και όχι για δεξιότητες.”