Κενές θέσεις InsurTech σε Λονδίνο και Βερολίνο

11|12|17

Το InsurTech είναι ένα «καυτό» αντικείμενο τόσο σε επιχειρηματικό όσο και επενδυτικό επίπεδο, με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι στην ηγετική θέση.

 

Ο τομέας του FinTech σημείωσε ρεκόρ επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντλώντας 218 εκατομμύρια λίρες το πρώτο εξάμηνο του 2017 – περισσότερο από το διπλάσιο του ποσού που επενδύθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Accenture.

 

Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας Insurtech στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται κατά μέσο όρο 22% τον μήνα το τελευταίο έτος – σε σύγκριση με ρυθμό ανάπτυξης μόλις 1% μηνιαίως στην αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου συνολικά, σύμφωνα με έρευνα της μηχανής αναζήτησης Joblift.

 

Το Λονδίνο φιλοξενεί τις περισσότερες κενές θέσεις InsurTech τους τελευταίους 12 μήνες, με το 76% όλων των θέσεων, και ακολουθεί με μεγάλη αύξηση το Μάντσεστερ και το Μπέλφαστ.

 

Οι πιο περιζήτητες θέσεις είναι προγραμματιστές, κυρίως web, και αναλυτές.

 

Στην Ευρώπη το Βερολίνο αναδεικνύεται ως ο κύριος ανταγωνιστής του Λονδίνου όσον αφορά τo InsurTech μια και εκεί βρίσκεται το 65% του συνόλου των κενών θέσεων στη Γερμανία, αλλά με μικρότερη ανάπτυξη θέσεων σε σχέση με το Λονδίνο.

 

Πηγή: startupper.gr