Το Netflix «μιλάει» ελληνικά και ψάχνει για ελληνικό περιεχόμενο!

13|12|17

Δείχνοντας πόσο το ενδιαφέρει η ανάπτυξη της Ελληνικής αγοράς το Netflix πραγματοποίησε εχθές δημοσιογραφική εκδήλωση για να ανακοινώσει ότι τα μενού του είναι πλήρως εξελληνισμένα, το 70% του περιεχομένου είναι υποτιτλισμένο και οι τιμές είναι σε ευρώ.

 

Το Netflix είναι είναι το νέο «βίντεο κλαμπ» το οποίο «στριμάρει» ταινίες και σειρές σε διάφορες συσκευές (Τηλεοράσεις, υπολογιστές, παιχνιδομηχανές κ.α.), με μικρή συνδρομή (από 8 ευρώ το μήνα), μέσω μιας σύνδεσης Internet.

 

Πάντα γνωρίζαμε ότι το ελληνικό κοινό ‘διψούσε’ για σπουδαία ψυχαγωγία”, ανέφερε ο Jonathan Friedland, Διευθυντής Επικοινωνίας του Netflix. “Τώρα το ξέρουμε με βεβαιότητα και είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία Netflix στην Ελλάδα, που θα συνεχίσει να ενισχύεται με υπέροχες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, τόσο από εδώ, όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο”.

 

Εκτός από την προσαρμογή της γλώσσας στα Ελληνικά, τα μέλη θα έχουν επίσης πρόσβαση σε αποκλειστικές σειρές και ταινίες σε Ultra HD, 4K και HDR, και ήχο Dolby Digital και Dolby Atmos.

 

Ανάμεσα στις επερχόμενες πρωτότυπες ταινίες του Netflix συγκαταλέγεται και το πολυαναμενόμενο Bright, με πρωταγωνιστές τους Γουίλ Σμιθ και Τζολ Έντγκερτον. Όσον αφορά τις πρωτότυπες σειρές, (πρόκειται για σειρές που είναι παραγωγή του Netflix), διατίθενται τίτλοι όπως τα Stranger Things, Orange is the New Black, House of Cardsκαι Το Στέμμα, καθώς και τα Δεκατρία Γιατί και Narcos.

 

Η υπηρεσία προσφέρει επίσης κλασικές αμερικανικές σειρές, όπως τα: Πάρε τον Σολ, Επιζών της Επόμενης Μέρας, Σταρ Τρεκ, Suits, Ο Φλας, Dexter, Peaky Blinders, Pretty Little Liars, Breaking Bad, Gravity, Transformers, Οι Μαχητές των Δρόμων, Οι Άντρες με τα Μαύρα, Άνθρωπος από Ατσάλι και The Tourist.

 

Για τους χρήστες κινητών, το Netflix προσφέρει ρυθμίσεις ελέγχου των δεδομένων, έτσι ώστε τα μέλη του να διαχειρίζονται καλύτερα τον όγκο δεδομένων του κινητού τους, όταν κάνουν streaming από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, δίνοντάς τους μεγαλύτερες δυνατότητες, είτε έχουν απεριόριστο πακέτο δεδομένων, είτε περιορισμένο.

 

Και για εκείνους που βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση, μπορούν εύκολα να “κατεβάσουν” το μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου και να το δουν αργότερα χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο, απολαμβάνοντας το ταξίδι τους στο αεροπλάνο ή τη μετακίνησή τους από το ένα σημείο στο άλλο.

 

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Netflix πάνω από το 70% του περιεχομένου είναι υποτιτλισμένο στα Ελληνικά ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφοράς και ελληνικού τηλεοπτικού και κινηματογραφικού περιεχομένου αλλά και ελληνικές παραγωγές από το Netflix!

 

Σε ότι αφορά τους στόχους στην Ελληνική αγορά, το Netflix θέλει να μπει στο 30% των σπιτιών, ένας εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος θα λέγαμε.

Η συνδρομητική τηλεόραση στη χώρα μας έχει πέσει λίγο κάτω από το 1 εκατ. συνδρομητές, οι οποίοι πληρώνουν σαφώς μεγαλύτερα ποσά, με τα στελέχη της συγκεκριμένης αγοράς να μιλάνε ήδη για αθέμιτο ανταγωνισμό.

 

Αν και το Netflix δεν ανακοινώνει τους συνδρομητές του ανά χώρα, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοί φτάνουν τους 25.000 στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση το τελευταίο έτος. Σε όλο τον κόσμο οι συνδρομητές αγγίζουν τα 95 εκατ.

 

Πηγή: startupper.gr