InAccel: Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από την Marathon VC

5|07|18

Marathon VC ανακοίνωσε χρηματοδότηση αρχικού γύρου στην InAccel ύψους 500.000 ευρώ με στόχο η Startup να αναπτύξει περαιτέρω τα προϊόντα της και την ενίσχυση της διανομής τους σε μεγάλες υπηρεσίες cloud.

 

Γνωρίσαμε την InAccel και τον Γιάννη Σταμέλο, co-founder, (στο κέντρο της φωτογραφίας) στο πρόσφατο 4YFN της Βαρκελώνης μια και συμμετείχε στο ελληνικό περίπτερο και εντυπωσιαστήκαμε από το αντικείμενο της Startup. Είναι «γέννημα θρέμμα» του EMΠ και του επιταχυντή Invent ICT.

 

Συνοπτικά και «εκλαϊκευμένα», η InAccel αναπτύσσει επιταχυντές λογισμικού για επεξεργαστές ειδικού σκοπού, οι οποίοι θυσιάζουν την ευελιξία για την απόδοση σε σχέση με τους επεξεργαστές γενικής χρήσης, επιταχύνοντας απαιτητικές υπολογιστικές εργασίες σε υποδομές cloud.

 

Για παράδειγμα, εφαρμογές όπως η ανάλυση μεγάλων δεδομένων, η μηχανική μάθηση και η επεξεργασία γενετικών δεδομένων έχουν τεράστιες απαιτήσεις σε υπολογιστικούς πόρους και δημιουργούν προκλήσεις στους διαχειριστές υπολογιστικών κέντρων. Μια ανερχόμενη λύση είναι μερικά υπολογιστικά φορτία να εκτελούνται σε επιταχυντές υλικού, βασισμένους σε αναδιατασσόμενη λογική, γνωστούς και ως Field-Programmable Gate Arrays (FPGAs).

 

AmazonIBMIntel και Alibaba, έχουν ξεκινήσει να καταστούν FPGAs διαθέσιμα προς ενοικίαση μέσω των δημόσιων υπηρεσιών cloud τους. Η InAccel είναι η πρώτη εταιρεία στον χώρο που παρέχει δημοφιλείς συναρτήσεις λογισμικού που αξιοποιούν τεχνολογίες FPGA και λειτουργούν στο cloud.

 

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη εταιρεία στη διεθνή αγορά που διαθέτει εμπορικά επιταχυντές FPGAs μέσω της αγοράς λύσεων της Amazon Web Services.

 

Σήμερα βρίσκεται υπό εξέλιξη μία σημαντική μεταμόρφωση στον χώρο του λογισμικού. Η ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων και η μηχανική μάθηση καθίστανται απαραίτητες για την επιτυχία μιας σύγχρονης επιχείρησης, ταυτόχρονα όμως τα σχετικά κόστη εκτοξεύονται και η πίεση στους διαχειριστές συστημάτων αυξάνει”, δήλωσε ο Χριστόφορος Κάχρης, συνιδρυτής και CEO της InAccel (αριστερά στη φωτογραφία). «Αποστολή μας είναι να αυξήσουμε την απόδοση των πλέον κρίσιμων αλγορίθμων με τη χρήση επιταχυντών FPGA σε δημόσια clouds, χωρίς να απαιτούνται τροποποιήσεις στις εφαρμογές. Μειώνουμε σημαντικά τον χρόνο εκτέλεσης των εφαρμογών αυτών, δίνοντας σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις εταιρίες που υιοθετούν την τεχνολογία μας, ενώ επίσης μειώνουμε τα λειτουργικά κόστη».

 

Ο Χριστόφορος Κάχρης μετρά αρκετά χρόνια έρευνας στο πεδίο των FPGAs. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Xilinx, πρωτοπόρο εταιρεία στο χώρο, η οποία σήμερα είναι συνεργάτης της InAccel. Συνέχισε την έρευνα του στο ITE, το AIT και το ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ. Ο τρίτος της ιδρυτικής ομάδας της InAccel είναι ο Ηλίας Κορομηλάς.

 

«Η InAccel εκμεταλλεύεται την ευρεία διάθεση των επεξεργαστών FPGAs μέσω των υπηρεσιών cloud και την διαρκώς αυξανόμενη χρήση τυποποιημένων αλγορίθμων που είναι διαθέσιμοι σε δημοφιλή συστήματα κατανεμημένης επεξεργασίας, όπως το Apache Spark», δήλωσε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εταίρος της Marathon Venture Capital. «Η InAccel φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στην αγορά λογισμικού για FGPAs και σκοπεύουμε να επιταχύνουμε την διαδρομή της αυτή».

 

Η Marathon VC είναι το πιο ενεργό fund του Equifund μέχρι στιγμής μια και έχει ήδη επενδύσει στις Cube Revenue Management, Norbloc και Landoop ενώ υπάρχουν και άλλες που περιμένουν τη σειρά τους για ανακοίνωση.

 

Πηγή: Του Γιώργου Κουρκούτα, στο startupper.gr