Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Afixis Hackathon 2018

21|11|18

Πάνω από 25 νέους προγραμματιστές και designers, από αρχάριους μέχρι προχωρημένους φιλοξένησε ο διαγωνισμός προγραμματισμού Afixis Hackathon που διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Afixis από τις 9 έως 11 Νοεμβρίου στον χώρο του OK!Thess στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν σε ομάδες δύο έως τεσσάρων ατόμων να προγραμματίσουν και να σχεδιάσουν ένα νέο project εντός τριών ημερών. Τους συμμετέχοντες ανέλαβαν να βοηθήσουν μέντορες από τον χώρο των επιχειρήσεων και της πληροφορικής. Συγκεκριμένα, μέντορες του διαγωνισμού ήταν η Lucy Xu, ιδρύτρια του The Port, o Ιωάννης Φενέρης, UX designer από το .fromScratch Studio, οι Ανδρέας Λουτζίδης και Αναστασία Ντράχα, συνιδρυτές της εφαρμογής iCry2Talk, η οποία απέσπασε το 2ο βραβείο παγκοσμίως στον διαγωνισμό Microsoft «Imagine Cup 2018» στο Seattle των ΗΠΑ, ο Αλέξανδρος Μπρέζας, lead software engineer του Geekbot, ο Σωτήρης Γκουλημάρης, απόφοιτος του πανεπιστημίου Johns Hopkins, η Βίκυ Φίσκα, software engineer στην Malvi και instructor στο Robotics Academy του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Δημήτρης Ντέμπος, Community Manager του accelarator OK!Thess.

 

Το πρώτο βραβείο του hackathon απέσπασε η ομάδα του Sobify με μια εφαρμογή που μετράει το ποσοστό του αλκοόλ στον οργανισμό. Δεύτερη αναδείχθηκε η ομάδα που υλοποίησε το Smartdevice Arduino Bridge, ενώ η τρίτη ομάδα έφτιαξε μια εφαρμογή που στηρίζει και προωθεί διοργανώσεις και εκδηλώσεις.

 

Τα βραβεία στις ομάδες απέδωσε η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείτο από τον καθηγητή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Κωνσταντίνο Ψάννη, τον Νίκο Παπανώτα, managing director του Geekbot, τον Γιώργο Παπαστεργίου, investment analyst στο Velocity Partners VC, και τον Σίμο Μπενσσασών, επικεφαλής του accelerator OK!Thess.

 

Πηγή: naftemporiki.gr