Τι είναι το ThinkBiz Academy και ποιος ο στόχος του;

15|05|19

Το ThinkBiz Academy πραγματοποιείται φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά 17&18 Μαΐου στην OTEAcademy, με πρωτοβουλία του ThinkBiz, υπό την αιγίδα της ΕΑΣΕ και της Endeavor Greece και με Platinum Sponsor την Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.

Στόχος
του ThinkBiz Academy είναι η διάδοση της επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για ένα διήμερο πολυσυνέδριο που θέλει να φέρει τους νέους πιο κοντά στον επιχειρηματικό χώρο, τον οποίο θα μπορούν να ανακαλύψουν από κάθε πλευρά, να τους βοηθήσει να ρισκάρουν και να εξελιχθούν. Προσπαθούμε ουσιαστικά να δώσουμε στους νέους μία 360° εμπειρία με πραγματικά βιωματικό τρόπο.

Τι διαφορετικό θα έχει το φετινό ThinkBiz Academy;


Ο φετινός μας υπότιτλος είναι “Elevator Catalyst”!
Πρέπει να ρισκάρεις για να εξελιχθείς. Να καινοτομείς για να πετύχεις.

Ο καταλύτης είναι η ουσία που αυξάνει την ταχύτητα μιας χημικής αντίδρασης.
Ανακάλυψε τί είναι αυτό που καταλύει τα πράγματα μέσα σου, αλλά και πώς εσύ ο ίδιος μπορείς να ανατρέψεις τα δεδομένα γύρω σου.
#FindYourCatalyst


Ειδικά φέτος επενδύουμε στο βιωματικό κομμάτι ώστε ο καθένας να φτιάχνει το πρόγραμμά του όπως θέλει με βάση τα ενδιαφέροντά του και να φύγει έχοντας περάσει το πιο διαδραστικό, γεμάτο και fun 2ήμερο!

Πόσο εύκολο είναι δημιουργήσει κανείς μια startup στην Ελλάδα του 2019;

Θεωρώ πως σε κάθε εποχή, όποια κι αν είναι η κατάσταση της χώρας, το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει θέληση και όρεξη από μας. Σίγουρα μια startup για να ξεκινήσει χρειάζεται εύφορο έδαφος αλλά μην ξεχνάμε το όραμα, την καλή οργάνωση και την πίστη στην ιδέα την ίδια. Η εξέλιξη, βέβαια, θεωρώ ότι είναι ένα άλλο θέμα, δεν πρέπει να φοβάσαι την αποτυχία, χρειάζεται σίγουρα ρίσκο, πάθος, σαφείς στόχους και σημαντικές αποφάσεις. Από ’κει και πέρα το πιο σημαντικό νομίζω είναι η καλή ομάδα, η συνεργασία, η εμπιστοσύνη, η διαφορετική σκέψη και το να βλέπεις μπροστά.

Θα παροτρύνατε έναν νέο να συμμετέχει στην οργανωτική ομάδα του ThinkBiz Academy; Και γιατί;

Σίγουρα θα παρότρυνα τον κάθε νέο να γίνει μέλος της ομάδας του ThinkBiz Academy γιατί θεωρώ πως έτσι θα έχει την ευκαιρία τόσο να αναπτύξει τις δεξιότητές του όσο και να μάθει να συνεργάζεται με άλλους ανθρώπους πάνω σε ένα τόσο σημαντικό project. Τέτοιου είδους εμπειρίες και συμμετοχές σε δράσεις θα τον βοηθήσουν άλλωστε να μάθει νέα πράγματα και να πάει την σκέψη του ένα βήμα παρακάτω χτίζοντας το επιχειρηματικό του mindset.

Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι στο site του ΤhinkBiz Academy και στην σελίδα μας στο Facebook ή κλείστε το εισιτήριό σας εδώ μέσω του Viva.