Τι Εύχονται και τι Κρατάνε οι Έλληνες startupers;

4|01|18

Το 2017 ήταν μια έντονη χρονιά, με πολλά σκαμπανεβάσματα, ειδικά για το ελληνικό startup οικοσύστημα! Οι Έλληνες startupers όμως έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να προσαρμόζονται στις δυσκολίες, τα όποια εμπόδια τα βλέπουν ως προκλήσεις και το ταξίδι τους έχει πολύ μέλλον ακόμα…και ευχόμαστε λαμπρό μέλλον. Με αφορμή λοιπόν και την Πρωτοχρονιά που κοντοζυγώνει, μιλήσαμε με πετυχημένους Έλληνες startupers και τους κάναμε μία απλή ερώτηση: «Τι κρατάτε από το 2017 και τι στόχο θέλετε να πετύχετε μέσα στο 2018;». Ακολουθούν οι απαντήσεις τους:

Γιώργος Ανθόπουλος – Founder e-venzinadika.gr

Κρατάω Ότι : “Το δεν έχω χρόνο” είναι μια δικαιολογία που ανήκει σε αυτούς που δεν έχουν κίνητρο να οραματίζονται την επιτυχία κάθε μέρα μέσα από την σκληρή δουλειά.

Θα ήθελα να πετύχω : Να αποδείξω σε όλους τους ανθρώπους που ποντάρουν στην αποτυχία μου για διάφορους λόγους ότι τελικά αυτοί απέτυχαν.

Κορκάρης Μιχάλης – Co-Founder WorkIt

Το 2017 ήταν μια χρονιά με αρκετές προκλήσεις και δυσκολίες. Αυτό που κρατάμε είναι η άψογη συνεργασία μεταξύ της ομάδας μας και ο στόχος μας για το 2018 να μεγαλώσουμε και άλλο την ομάδα μας και να βρούμε ανθρώπους με κοινό όραμα και φιλοδοξίες!

Σωτήρης Κόκκινος – Διευθύνων Σύμβουλος FEAC Engineering

Σε επιχειρηματικό επίπεδο κρατάμε την πολύ σημαντική συμφωνία που συνάψαμε με την Siemens PLM Software, όντας πλέον επίσημος τεχνικός και εμπορικός αντιπρόσωπος για τα εργαλεία υπολογιστικής προσομοίωσης. Σε επίπεδο τεχνολογικό, την επίσημη πλέον δραστηριοποίηση της FEAC στον τομέα της Διαστημικής, όπου συμμετέχουμε σε project της ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) και της Airbus, που αφορά την διαστημική αποστολή JUICE (Jupiter ICy moons Explorer). Κλείνοντας, θωρούμε ότι το 2017 ήταν μια χρονιά με πολυδιάστατη δικτύωση, συμφωνίες και συνεργασίες, αποτελέσματα των οποίων έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Αναμένουμε λοιπόν το 2018 με πολύ μεράκι και όρεξη για δουλειά, ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει ένα έτος-ορόσημο για την FEAC Engineering.

Μιχάλης Παπαγαθαγγέλου, Κατερίνα Ματαράγκα και Αλέξανδρος Παναγιώτου- Founders Traptics

Το 2017 ήταν μια χρονιά φρέσκων εμπειριών για εμάς καθώς ήρθαμε σε επαφή τόσο με νέους και ικανούς συνεργάτες όσο και με δημιουργικά και πρωτότυπα projects. Ελπίζουμε το 2018 να έχουμε μια ακόμα μεγαλύτερη ομάδα με δημιουργίες ακόμα μεγαλύτερου βεληνεκούς.

Ζωή Κουρνιά – Co-Founder ingred.io

To 2017 λανσαραμε το Ingredio, το οποίο ενημερώνει τον καταναλωτή για την επικινδυνότητα των συστατικών σε καλλυντικά και τρόφιμα, και μέσα σε 6 μήνες είχαμε 10,000 downloads σε όλο τον κόσμο χωρίς ουσιαστική διαφήμιση. Αυτό δεν ήταν μόνο επιτυχία αλλά κυρίως ευθύνη για να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της εφαρμογής για την προστασία του καταναλωτή.

Παναγιώτης Καρακίτσιος – Founder Geomiso

Το 2017 απεδείχθη ορόσημο για την εταιρεία μας, καθώς δημιουργήσαμε τέσσερις νέες θέσεις εργασίας για Έλληνες πολιτικούς μηχανικούς και εξασφαλίσαμε υψηλή χρηματοδότηση με την έγκριση ερευνητικού μας έργου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ στο πλαίσιο της δράσης “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ” του ΕΣΠΑ. Ο κύριος στόχος της εταιρείας για το 2018 είναι η διείσδυση του λογισμικού μας Geomiso, του πρώτου παγκοσμίως πλήρως ενοποιημένου λογισμικού σχεδιασμού και ισογεωμετρικής ανάλυσης, στη διεθνή αγορά CAD/ CAE.

Αντώνης Αργυρός – Founder liateR

Το 2017 ήταν για εμάς η χρονιά της μετάβασης από την ελληνική στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Μετά από επίμονο αγώνα καταφέραμε να βγούμε με μεγάλη επιτυχία στις αγορές της Βορειο-Κεντρικής Ευρώπης και κατά συνέπεια αυτό που κρατάω είναι η επιμονή. Η επιμονή που εκδηλώνεται μέσω της καθημερινής προσπάθειας να μείνεις πιστός στο αρχικό όραμα, στην ομάδα και στους πελάτες. Για το 2018 ο βασικός στόχος είναι πολύ απλός, να μην αλλάξει τίποτα. Να συνεχίσει αυτή η ανοδική πορεία με τον ίδιο ρυθμό που είχαμε το 2017 και με ανάλογες επιτυχίες.

Αλέξανδρος Καραβίτης – Co-Founder Syncbnb

To 2017 για μένα ήταν χρονιά νέου ξεκινήματος και αναγέννησης, καθώς πήρε σάρκα και οστά το Syncbnb, μια ιδέα που είχα στο μυαλό μου από καιρό. Φτιάχτηκε μια καταπληκτική ομάδα, δημιουργήσαμε προϊόν, αποκτήσαμε πελάτες, ζήσαμε μοναδικές στιγμές και εμπειρίες. Το 2018 θα ήθελα να μεγαλώσει το «μωρό» μας ακόμα περισσότερο και να βοηθήσει χιλιάδες ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης σε όλο τον κόσμο να διαχειριστούν τις κρατήσεις τους και να αυξήσουν τα έσοδά τους. Το 2018 το Syncbnb γίνεται έφηβος και ξεκινάει να κατακτήσει τον κόσμο!

Μαρία Τσιάνα – Co-Founder 3asyR

Το 2017 ήταν μια πολύ παραγωγική και απαιτητική χρονιά για εμάς με αρκετές διακρίσεις, κάναμε την πρώτη μας μεγάλη συνεργασία με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων (Δεκέμβριο), βρεθήκαμε ανάμεσα στις 10 πιο υποσχόμενες startups στην Ευρώπη από τον διαγωνισμό GESA Awards (Δεκέμβριο) καθώς και η καλύτερη social economy business στον διαγωνισμό start Tel Aviv (Ιούλιο) και φυσικά η επίσκεψη στο Tel Aviv και στο DLD innovtion festival τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε. Ήμασταν στις 24 καλύτερες startups και παρακολουθήσαμε το 3 μηνο accelarator program του ΜΙΤF Greece (Φεβρουάριο-Απρίλιο) και επίσης στους finalist του The digital gate του αερολιμένα Αθηνών (Δεκέμβριο).

Για το 2018 θα θέλαμε να αναπτυχθούμε περαιτέρω 🙂

Γενικότερα εύχομαι για το 2018 υγεία, δημιουργικότητα και παραγωγικότητα σε όλους!

Κωνσταντίνος Τσουκαλάς – Co-Founder Naido

Την ολοκλήρωση των πρώτων events που έγιναν booked μέσω της NAIDO και την προσαρμογή του product proposition μας βάσει της συμπεριφοράς πια των χρηστών/πελατών μας, καθώς και το σχεδόν τριπλασιασμό των bookings για το 2018. Ο στόχος για το 2018 είναι να προσθέσουμε επιπλέον τεχνολογικά features στην πλατφόρμα μας και να αυτοματοποιήσουμε περαιτέρω την επικοινωνία και τις διαδικασίες μας, πάντα συνεχίζοντας την αύξηση των πωλήσεων για το 2019.

10 Ρωξάνη Κουτσολουκά – Founder JoinCargo

Το ομαδικό πνεύμα είναι η κινητήριος δύναμη της startup σου και μπορείς να το διατηρήσεις ζωντανό κάνοντας μικρά βήματα, αφιερώνοντας χρόνο σε κοινές δραστηριότητες με την ομάδα και επιλέγοντας να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε στηρίζουν. Ο στόχος μου για το 2018 είναι να προωθήσω ένα κλίμα θετικής ενέργειας και δημιουργικότητας, όπου όλα τα μέλη της ομάδας θα «προκαλούμε» ο ένας τον άλλο για να γίνουμε καλύτεροι, θα γιορτάζουμε την επιτυχία και θα μοιραζόμαστε την αποτυχία όλοι μαζί.

Γιώργος Παχούλης & Λοϊζος Λοϊζου – Founders Phileas Guides

Κρατάμε την επέκταση των οδηγών μας σε νέες περιοχές και φυσικά την ολοκλήρωση του συστήματος πληρωμών που έχουμε υλοποιήσει μαζί με την Mastercard. Μέσα στο 2018 θέλουμε να επεκτείνουμε τον Phileas σε ακόμα περισσότερες περιοχές και την σύνδεση όσο το δυνατόν περισσότερων υπηρεσιών και προϊόντων με τις Phileas Mastercard.

Μαρία-ΖωήΠαπαϊωάννου, Θοδωρής Σωτηρίου – Founders Parky

Μαρία-Ζωή: Το 2017 το Parky βγήκε στην ελληνική αγορά και έβαλε το λιθαράκι για να δημιουργήσουμε μια πολύ καινοτόμα υπηρεσία που λύνει ένα πολύ αληθινό πρόβλημα: Το parking. Δουλέψαμε με ενθουσιασμό και μεράκι, δεχτήκαμε μεγάλη υποστήριξη με ποικίλους τρόπους: από το ΑCEin, από την Google και το Launchpad πρόγραμμα, από το Web Summit και τις μοναδικές διασυνδέσεις και φυσικά το London School of Economics που ξεκίνησε να μας στηρίζει οικονομικά. Κρατάμε αυτά, και πιο πολύ από όλα τα 3500+ άτομα που εμπιστεύτηκαν την υπηρεσία μας.

Θοδωρής: το 2018 η ομάδα μας θα μεγαλώσει και θα βάλουμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη του Parky σε περισσότερες αγορές.

Κώστας Σαριδάκης – Co-Founder e-table

Κρατάω την συνεργασία που πετύχαμε με το Tripadvisor η οποία μας επιτρέπει να μπούμε δυναμικά στην αγορά των 30 εκατομμυρίων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2018 θα ήθελα να διπλασιάσουμε τα νούμερα μας!

Αντώνης Παναγώτας – Co-Founder Isostevia

Από το 2017 θα ήθελα να κρατήσω το γεγονός ότι η οικογένειά μου και εγώ ήμασταν υγιείς και δυνατοί, αξία ανεκτίμητη για μένα. Το 2017 ήταν μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες αλλά και με πολλές στιγμές ευτυχίας. Στο σύνολο της ήταν μια χρονιά επιτυχίας για την isostevia καθώς αυξήσαμε το μερίδιο αγοράς και κλείσαμε σημαντικές συμφωνίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2018 πιστεύω θα είναι χρονιά ορόσημο για την isostevia, θέτοντας ως στόχο τη δημιουργία νέων, καινοτόμων ,γευστικών και ποιοτικών προϊόντων με στέβια, έχοντας πάντα γνώμονα το moto της εταιρείας μας SWEET…AS IT SHOULD BE!

Από τον Στάθη Κετιτζιάν

Πηγή: www.epixeiro.gr