Μπορεί το smartphone σου να σε κατασκοπεύει;

5|01|18

Εκατοντάδες εφαρμογές και παιχνίδια που κατεβάζεις στο smartphone σου, μέσω Google Play και App Store είναι πολύ πιθανό να σε κατασκοπεύουν και δεν είναι τελικά τόσο αθώες.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, πολλές από αυτές χρησιμοποιούν ένα software με την ονομασία Alphonso, που επιτρέπει την ηχογράφηση ήχων μέσω του μικροφώνου του κινητού.

 

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το  newmoney.gr, η ηχογράφηση είναι δυνατή ακόμα κι όταν το κινητό δεν χρησιμοποιείται, είναι στην τσέπη του χρήστη ή η εφαρμογή «τρέχει» από πίσω.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου 1.000 παιχνίδια και κοινωνικές εφαρμογές χρησιμοποιούν το λογισμικό. Περίπου 250 από αυτές είναι διαθέσιμες μέσω Google Play και ένας μικρότερος αριθμός μέσω App Store. Μερικές από αυτές, που απευθύνονται και σε παιδιά, είναι οι Pool 3D, Beer Pong: Trickshot, Real Bowling Strike 10 Pin και Honey Quest.

 

Το λογισμικό συγκεντρώνει «σιωπηλά» πληροφορίες για τις τηλεοπτικές συνήθειες των χρηστών και στη συνέχεια τις πουλάει σε διαφημιστικές εταιρείες.

 

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, μπορείς να βρεις ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το software, πληκτρολογώντας “Alphonso automated” και “Alphonso software” στο Google Play.

 

Η εταιρεία πάντως υποστηρίζει ότι το software δεν έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τις ανθρώπινες συνομιλίες

 

Πηγή: www.sofokleousin.gr