Διαγωνισμός Imagine Chemistry 2018

12|01|18

H AkzoNobel καλεί Startups να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Imagine Chemistry 2018

 

Η AkzoNobel, η Ολλανδική πολυεθνική εταιρεία χημικών και χρωμάτων και ιδιοκτήτης της δικής μας Vivechrom, ανακοινώνει τις προκλήσεις του διαγωνισμού Imagine Chemistry για το 2018 με στόχο την συνεργατική καινοτομία.

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017 και αποτελεί μια ευκαιρία για Startups και Scaleups, αλλά και για ερευνητές, να ασχοληθούν με τις πραγματικές προκλήσεις της χημικής βιομηχανίας και να δημιουργήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες. Οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν θα συνεργαστούν με την AkzoNobel για να φέρουν τις ιδέες τους στην αγορά.

 

Το πρόγραμμα του 2018 θα εστιάσει στους ακόλουθους έξι τομείς:

 

 Βιώσιμες τεχνολογίες μικροσωματιδίων

 

⦁ Εξοικονόμηση νερού στις χημικές εγκαταστάσεις

 

 Ευφυείς χημικές εγκαταστάσεις

 

 Δραστικές αλλαγές στην παραγωγή χλωρικού άλατος

 

⦁ Βιώσιμες τεχνολογίες σκόνης

 

⦁ Πλατφόρμες μηδενικού τασιενεργού αποτυπώματος

 

«Αυτό το πρόγραμμα έχει δείξει ότι οι Startups και οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά για να ξεπεράσουν τα εμπόδια του δρόμου της καινοτομίας, ωφελώντας και τις δύο πλευρές«, δήλωσε ο Peter Nieuwenhuizen, Chief Technology Officer της AkzoNobel Specialty Chemicals.

 

«Είχαμε μια τεράστια ανταπόκριση στο Imagine Chemistry το 2017 και δημιουργήσαμε συνεργασίες με τους τρεις νικητές βασισμένες σε εξαιρετικές ιδέες για μια βιώσιμη χημεία. Αναμένουμε τώρα τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στο πρόγραμμα του 2018«.

 

Πηγή: startupper.gr