Λίγες μέρες έμειναν για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό της InnoEnergy με έπαθλο 30.000 ευρώ

18|04|18

Μέχρι τις 19 Απριλίου θα μείνουν ανοικτές οι αιτήσεις συμμετοχής στον φετινό διαγωνισμό PowerUP της Innoenergy με τους κύριους τομείς του διαγωνισμού είναι αυτοί της ενέργειας και του cleantech, συμπεριλαμβάνονται όμως και λύσεις που αφορούν στους τομείς των μεταφορών, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, των έξυπνων πόλεων, καθώς και τεχνολογίες που περιορίζουν την εκπομπή επιβλαβών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

 

Εκτός από το κύριο βραβείο των 30.000 ευρώ, υπάρχουν επίσης χρηματικά βραβεία για τη δεύτερη και την τρίτη θέση (10.000 ευρώ και 5.000 ευρώ). Οι δημιουργοί των πιο ενδιαφερόντων project θα προσκληθούν στο Highway, ένα υψηλού κύρους πρόγραμμα acceleration της InnoEnergy, το οποίο προσφέρει χρηματοδότηση μέχρι 150.000 ευρώ.

 

Όπως εξηγεί ο Jakub Miler, Διευθύνων Σύμβουλος της EIT InnoEnergy για την Κεντρική Ευρώπη, η συμμετοχή στον διαγωνισμό δίνει στους καλύτερους συμμετέχοντες την ευκαιρία να επωφεληθούν από τη μοναδική τεχνογνωσία της EIT InnoEnergy:

 

«Διαφέρουμε από άλλες εταιρείες που επενδύουν σε νεοσύστατες επιχειρήσεις. Δεν τις χρηματοδοτούμε μόνο, υποστηρίζουμε τα έργα τους έως ότου αυτά βγουν στην αγορά. Προσφέρουμε υπηρεσίες που σχετίζονται, για παράδειγμα, με την ανάπτυξη ομάδας, την κατάρτιση, την καθοδήγηση, τη συμβουλευτική. Επιπλέον, διευκολύνουμε την πρόσβαση σε εξωτερικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, βοηθάμε σε συνεργασία με δίκτυα επιχειρηματικών κεφαλαίων, αναπτύσσουμε επίσης το ίδιο το προϊόν – συνεργαζόμαστε με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, επομένως μπορούμε να προσκαλέσουμε μηχανικούς από διάφορους τομείς να συνεργαστούν».

 

Ο Michał Kraszewski, Business Creation Manager, EIT InnoEnergy, τονίζει ότι το PowerUp! αποτελεί επίσης ευκαιρία για συμβολή στη βελτίωση του περιβάλλοντος και την προστασία του. Σε νικητές προηγούμενων εκδόσεων του διαγωνισμού έχει δοθεί μια τέτοια ευκαιρία, να αναπτύξουν με επιτυχία και να βγάλουν τις λύσεις τους στην αγορά:  «Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Bin-e που αναπτύχθηκε από την πολωνική ομάδα – ένας έξυπνος κάδος απορριμμάτων ο οποίος αναγνωρίζει και ταξινομεί από μόνος του τα αστικά απόβλητα. Μέχρι στιγμής, η startup έχει πουλήσει πάνω από 100 συσκευές και έχει λάβει πρόσφατα επιδότηση ύψους σχεδόν €500.000!». 

 

Ο Γιάννης Γεραγωτέλλης, διευθύνων σύμβουλος της KiNNO Consultants ltd και manager του HUB της InnoEnergy σε Ελλάδα και σε Κύπρο, δίνει έμφαση στα οφέλη της συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις ελληνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις: «Coaching και mentoring, χρηματικά έπαθλα αλλά και η ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο της InnoEnergy που αποτελεί το μεγαλύτερο οικοσύστημα καινοτομίας παγκοσμίως, με περισσότερα από 320 μέλη, προσφέρουν μια πανευρωπαϊκή προοπτική στις ελληνικές start-up και τα εφόδια για να φτάσουν στην εμπορική επιτυχία».

 

Τον Μάιο, οι συμμετέχοντες στο PowerUp! θα λάβουν μέρος σε Bootcamps και στους Τελικούς της εκάστοτε χώρας. Οι νικητές θα προσκληθούν στην Πράγα για τα τελικά Bootcamps με Ευρωπαίους επιχειρηματικούς συμβούλους και τον Μεγάλο Τελικό που θα λάβει χώρα στις 19 Ιουνίου.

 

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό θα πρέπει να υπάρχει ένα πρωτότυπο προϊόντος, ομάδα και να συμπληρώσετε το έντυπο που διατίθεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, www.powerup.innoenergy.com.

 

Πηγή: startupper.gr