Επένδυση της DECA Investments στην Viva ύψους 15 εκατ. ευρώ!

23|04|18

DECA Investments ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση στρατηγικής μειοψηφικής συμμετοχής στην Viva Wallet Holdings έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Ο Όμιλος εταιρειών VivaWallet δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2000. Αποτελείται από τις εταιρείες VivaWallet Holding AE (μητρική εταιρεία του Ομίλου, πρώην Realize AE) η οποία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 18 χρόνια στον τομέα τεχνολογιών πληροφορικής για συστήματα συναλλαγών, την Viva Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΑΕ που δραστηριοποιείται σε B2C υπηρεσίες μεταφορών, θεαμάτων, (γνωστή ως Viva.gr), καθώς και την Viva Υπηρεσίες Πληρωμών ΑΕ (Viva Payments).

 

Η Viva Payments αποτελεί το μοναδικό Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος στην Ελλάδα το οποίο είναι Principal Member των οργανισμών Mastercard και Visa για υπηρεσίες εκκαθάρισης (acquiring) και έκδοσης καρτών (issuing) και είναι ο μόνος χρηματοοικονομικός οργανισμός πανευρωπαϊκά που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε cloud υποδομές (Microsoft Azure).

 

Η Viva Payments παρέχει υπηρεσίες πληρωμών σε τρία νομίσματα (€, £, LEU) και πέντε χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Ρουμανία). Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην Ελλάδα, διαθέτει υποκατάστημα στις Βρυξέλλες και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία «passporting» της άδειάς της στις υπόλοιπες 29 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

 

Η Viva βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης στην Ευρώπη, σε ένα ομολογουμένως εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, και για αυτό το λόγο βρίσκεται σε φάση χρηματοδότησης.

 

Ο Χάρης Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Viva δήλωσε: “Η επένδυση αυτή του Diorama και των διεθνών θεσμικών επενδυτών όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), αποτελεί μία ενδιάμεση χρηματοδότηση του 5ετούς αναπτυξιακού πλάνου της εταιρείας στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Το πλάνο αυτό ξεκίνησε με τη στρατηγική μας συνεργασία με τις επενδυτικές εταιρείες συμφερόντων της Μαριάννας Ι. Λάτση και του Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση το Νοέμβριο 2014. Τον επόμενο γύρο χρηματοδότησης διαχειρίζεται η JEFFERIES GROUP LLC.»

 

Ο Διευθυντής Επενδύσεων της DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ Γιάννης Καλαντζής δήλωσε: “H Viva είναι μια εταιρεία που παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από χρόνια. Είμαστε εντυπωσιασμένοι με τον δυναμισμό της, τις πρωτοποριακές επιχειρηματικές κινήσεις, την προσοχή στην λεπτομέρεια αλλά και την ικανότητα να διακρίνει ευκαιρίες που δημιουργούν οι εξελίξεις στην τεχνολογία και στο Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Επόμενος στόχος της Viva θα είναι η διεκδίκηση μιας ουσιαστικής θέσης στην ραγδαία εξελισσόμενη Ευρωπαϊκή αγορά. Πιστεύουμε ότι ως επενδυτές θα την βοηθήσουμε να ενδυναμώσει την θέση της στον ταχέως αναπτυσσόμενο και υπό διαμόρφωση κλάδο των εταιρειών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech) και πιο συγκεκριμένα αυτόν των πληρωμών και συναλλαγών που έχει προσελκύσει μόνο το 2017 επενδύσεις ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο”.

 

H εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ είναι αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Sicar και μέχρι σήμερα επενδύσει σε πέντε εταιρείες: Atlas Tapes, Damavand, InternetQ, Adam Pack, Axel Accessories.

 

To Diorama Investments Sicar είναι ένα αναπτυξιακό Fund €135 εκατομμυρίων το οποίο δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Οι επενδυτές του Fund είναι διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ).

 

Η επένδυση έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος Equity Facility for Growth και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου για Στρατηγικές Επενδύσεις, ενός από τους πυλώνες του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

 

Πηγή: startupper.gr