Πώς να χειριστείς την ανασφάλεια του αφεντικού σου

6|06|18

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα στο αφεντικό σου, δείξε την ευγνωμοσύνη σου και μπορεί να δεις διαφορά στην μέχρι τώρα σχέση σας.

 

Ο Yeri Cho, βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Marshall, αποφάσισε να ξεκινήσει μια μελέτη για να ανακαλύψει γιατί οι εργοδότες κακομεταχειρίζονται τους υφισταμένους τους και τι μπορούν να κάνουν οι υφιστάμενοι γι’ αυτό. “Ίσως αν τα άτομα, τα οποία βρίσκονται σε θέση ισχύος λάμβαναν ευγνωμοσύνη από τους υφισταμένους τους και αισθανόντουσαν κοινωνικά καταξιωμένοι, να μείωναν την επιθετικότητά τους προς τους άλλους” τονίζει.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν μείωση της εχθρικής συμπεριφοράς όσων βρίσκονταν σε θέση ισχύος, από τη στιγμή που δεν ένιωθαν να απειλούνται οι αρμοδιότητες τους και όταν οι υφιστάμενοί τους εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους.

 

Μεταξύ των ατόμων σε υποδεέστερες θέσεις δεν υπήρξε λόγος να εκφράσουν ευγνωμοσύνη, γιατί δεν κανείς δεν θεώρησε ότι απειλείται από κάποιον άλλον. “Όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις, νιώθουν ότι για να διατηρήσουν το κύρος τους στα μάτια των άλλων, πρέπει να τους επιβάλλονται συνεχώς”.  Παρόλα αυτά η έρευνα υποδεικνύει ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να αποτελέσει μια πρόχειρη και σύντομη λύση και δεν γίνεται να κρατήσει για πάντα.

Πηγή: