Σημαντικές διακρίσεις στο Ennovation 2018

5|02|19

Σημαντικές διακρίσεις και βραβεία για επιχειρηματικές και ερευνητικές ομάδες του 11ου Δια-Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation 2018

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου διοργανώθηκε ο τελικός και η βράβευση του 11ου Δια-Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation 2018 (www.ennovation.gr) στο Κέντρο ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που υποστηρίζεται από 20 Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι 17 ομάδες του Entrepreneurship και Research Stream, που προκρίθηκαν στον τελικό παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε μία 17μελή επιτροπή ειδικών και επενδυτών. Μεταξύ των μελών της επιτροπής ήταν εκπρόσωποι των τεσσάρων funds του Innovation Window, Big Pi, Metavallon VC, Uni.Fund και Velocity Partners, εκπρόσωποι της επιστημονικής επιτροπής από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο. Έξι (6) από τις ομάδες βραβεύθηκαν με χρηματικά βραβεία ύψους 11.000 ευρώ που θα τους δώσουν το έναυσμα να προχωρήσουν περαιτέρω στην υλοποίηση της ιδέας τους.  Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω ομάδες:

The Technology Innovation Awards

1ο βραβείο στην ομάδα Cor-IS: Αφορά μια καινοτόμα, μη-επεμβατική συσκευή για την έγκαιρη διάγνωση της Στεφανιαίας Νόσου, μέσω της αποτίμησης της λειτουργικότητας του ενδοθηλίου.

2ο βραβείο στις ομάδες:

iCry2Talk: Αφορά μια έξυπνη διεπαφή ανάμεσα στο γονέα και το μωρό με τη μορφή ενός mobile app, που μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο το κλάμα του μωρού αντιστοιχίζοντάς το με τις ανάγκες του.

TremorFreeMe: Αφορά μια διακριτική συσκευή που φοριέται στο χέρι σαν ρολόι, η οποία σταματάει το τρέμουλο και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών που πάσχουν από ανεξέλεγκτο τρέμουλο στο χέρι.

The Entrepreneurial Impact Awards

1ο βραβείο στην ομάδα SEAMX: Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης αθλητικών γεγονότων με σκοπό να βοηθήσει τους διοργανωτές να σχεδιάσουν αδιάλειπτες αθλητικές εμπειρίες.

2ο βραβείο στην ομάδα Weddin: Πρόκειται για ένα application οργάνωσης γάμου που δίνει λύσεις στα προβλήματα των μελλόνυμφων.

The Young Entrepreneurship Award

Aidplex: Αφορά μια HealthTech καινοτομία, η οποία στοχεύει να εξελίξει τα ορθοπεδικά προϊόντα. Το πρώτο προϊόν της AidPlex, είναι οι έτοιμοι για χρήση νάρθηκες, με εφαρμογή τόσο σε κατάγματα, όσο και σε άλλες νευρολογικές παθήσεις.  

Φέτος, οι Χρυσοί Χορηγοί του διαγωνισμού ήταν η Eurobank και η Interamerican. Επίσης, το διαγωνισμό υποστήριξαν ως Χορηγοί, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, η Beiersdorf, η COSMOTE η PEOPLECERT, το Uni.Fund και η Viva Wallet. Επιπλέον,  η εταιρία Lancom παρείχε υπηρεσίες cloud σε 6 ομάδες δωρεάν για 12 μήνες, η PEOPLECERT έδωσε μία υποτροφία παρακολούθησης για το Coding Bootcamp, το Reload Greece έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα Magos να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επιτάχυνσης Young Entrepreneurs Programme, το Κέντρο ACEin έδωσε στις ομάδες Bioprivacy και Deemos τη δυνατότητα να λάβουν συστηματική καθοδήγηση, υποστηρικτικές υπηρεσίες, mentoring και φιλοξενία για 6 μήνες και το NBG Business Seeds έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα Cor-IS να περάσει απευθείας στη 2η φάση του «Διαγωνισμoύ Καινοτομίας και Τεχνολογίας» συνοδευόμενη από ένα tablet.