Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 7ο Συνέδριο Mobile Connected World

8|05|17

Αθήνα, 05 Μαίου 2017 – Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, το 7ο Mobile Connected World, το συνέδριο για το θαυμαστό, διασυνδεδεμένο κόσμο που δημιουργούν οι κινητές επικοινωνίες και το ΙoT. Κατά γενική ομολογία, το φετινό συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε για 7η χρονιά, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την προσέλευση περισσότερων από 1000 συνέδρων, τη συμμετοχή των κορυφαίων εταιρειών και επαγγελματιών του κλάδου αλλά και την απήχησή του σε υψηλόβαθμα στελέχη της ψηφιακής αγοράς.

 

Στη φετινή εκδήλωση, με γενικό τίτλο «Mobile Now: Living the day, the Smart Connected Way!», αναλύθηκαν οι προκλήσεις του θαυμαστού διασυνδεδεμένου κόσμο που ζούμε και οι οποίες αποτελούν αποτέλεσμα της τάσης προς ένωσης των κινητών επικοινωνιών και του IoT! Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι τα παράλληλα οικοσυστήματα που έχουν δημιουργηθεί επηρεάζουν όχι μόνο τις αγορές, αλλά και κάθε πτυχή της ζωής μας.

 

Το συνέδριο άνοιξε με το χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής σε θέματα Ψηφιακής Πολιτικής και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κου. Παναγιώτη Αθανασιάδη, ο οποίος ανέδειξε τη σημαντικότητα που περικλείει η διεξαγωγή τέτοιου είδους συνεδρίων. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο Mobile World Congress 2017 της Βαρκελώνης, με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συγκεκριμένα του Enterprise Greece, του ΣΕΚΕΕ, του ΣΕΠΕ και του Corallia.

 

Το έναυσμα των κυρίως εργασιών του συνεδρίου έδωσαν με τις ομιλίες τους ο κος Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) και ο κος Αντώνης Τζωρτζακάκης, Treasurer της ECTA και Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας και Επιχειρησιακής Ανάπτυξης της WIND.

 

Στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου (Me and my Smart MobilityThe Connected Ecosystem!) αναλύθηκαν οι εκφάνσεις του προσωποποιημένου Mobility, αποκορύφωμα του οποίου αποτελούν τα wearables, και μάλιστα αυτά που δημιουργούν ένα περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας (Virtual Reality & Augmented Reality).

 

Η δεύτερη ενότητα (Smart Connected BusinessThe IoT world) ήταν αφιερωμένη στα οικοσυστήματα αλληλεπίδρασης που δημιουργούν οι διασυνδεδεμένες συσκευές. Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκαν οι απαιτήσεις του Smart Home αλλά και των Connected Cars από στελέχη των μεγαλύτερων παρόχων δικτύου, όπως είναι η Wind και η Vodafone, μιας και αυτού του είδους οι εταιρείες έχουν πρόσβαση σε αυτό τον τεράστιο, αλλά μάλλον υπο-εκτιμημένο όγκο πληροφοριών, που προέρχονται από τις κινητές συσκευές των συνδρομητών τους.

 

Οι έξυπνες πόλεις δε θα μπορούσαν να μην έχουν ειδική μνεία στο συνέδριο. Συγκεκριμένα, στην τρίτη ενότητα «Smart Connected CitiesThe future is now παρουσιάστηκαν οι απαιτήσεις που έχουν πλέον οι νέες πόλεις και οι οποίες έγκειται κυρίως στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών, αφού πλέον είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία τους. Στη συζήτηση για τις έξυπνες πόλεις, που ολοκλήρωσε τις εργασίες του Συνεδρίου, συμμετείχαν εκτός των άλλων φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης μιλώντας για τα οφέλη των «έξυπνων» υλοποιήσεων που έχουν εφαρμοστεί σε δήμους της χώρας.

 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, απονεμήθηκαν όπως κάθε χρόνο τα Mobile & Apps Awards, με στόχο την επιβράβευση των καλύτερων mobile συσκευών της χρονιάς, αλλά και των καλύτερων εφαρμογών , mobile business και IoT υλοποιήσεων.

 

Πλήθος κόσμου προσέλκυσαν τα 8 θεματικά workshops που παρουσίασαν εξειδικευμένοι εισηγητές και επαγγελματίες του χώρου, καλύπτοντας εξειδικευμένες πτυχές του App Development, του Mobile Marketing, κ.α., προσφέροντας μία χρηστική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

 

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την ειδική εγκατάσταση εμβυθιστικής εικονικής πραγματικότητα (immersive VR) στο φουαγιέ της αίθουσας και να ζήσουν μία απόλυτα ρεαλιστική εμπειρία είτε στο βυθό της θάλασσας αγκαλιά με μια φάλαινα, είτε ζώντας live την απογείωση του Απόλλων 11 ή την προσσελήνωση ως μέλος του πληρώματος.

 

Αποτελώντας την κορυφαία συνάντηση του Mobile οικοσυστήματος, το 7ο Συνέδριο Mobile Connected World, διοργανώθηκε από την Smart Press με πυλώνες τα InfoCom, MyPhone.gr και Digital Life. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου στο http://www.mwc.gr καθώς επίσης και στα Social κανάλια, στο Facebook, στο Twitter και στο YouTube.