HR Community Conference: Από τη Συμμόρφωση στη Συναίνεση μέσω της αφήγησης ιστοριών

18|05|17

Η μετάβαση από την κανονιστική συμμόρφωση σε ανθρωποκεντρικά μοντέλα αποδοχής κοινών αξιών μέσα στον οργανισμό, η θεώρηση της εταιρικής κουλτούρας υπό το πρίσμα της ενσωμάτωσης διαφορετικών πολιτισμικών χαρακτηριστικών, η ενθάρρυνση των οργανισμών στην επίτευξη στόχων με σεβασμό στην ανθρώπινη ευτυχία, η ανάδειξη προτύπων και μοντέλων συμπεριφορών οργανωσιακά ωφέλιμων μέσω της αφήγησης ιστοριών ήταν οι στόχοι που επιτεύχθηκαν στις εργασίες του HR Community Conference, που διοργάνωσε το Skywalker.gr.

   

Πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 στο Divani Caravel στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν πάνω από 200 συμμετέχοντες μέσα την αίθουσα και πάνω από 450 διαδικτυακά, μέσω της εφαρμογής live streaming στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.hrcommunity.gr.

 

Η ανοικτή κοινότητα HR Community, Στελέχη Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Ακαδημαϊκοί, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Ειδικοί Επιστήμονες και Στελέχη Επιχειρήσεων, ανέδειξαν και επιβεβαίωσαν την αξιοποίηση των ιστοριών  για την εξασφάλιση συναίνεσης, τη δημιουργία ταυτότητας και οράματος, την ενίσχυση της εταιρικής κουλτούρας και συνοχής επικουρικά ή σε αντικατάσταση των ισχυόντων εταιρικών εργαλείων κανονιστικής συμμόρφωσης.

 

Φέτος για πρώτη φορά οι σύνεδροι που συμμετείχαν στους Kόμβους Εμπειρίας ΗRΜ μετέτρεψαν εταιρικούς κανόνες σε πρωτότυπες ιστορίες-παραμύθια προσεγγίζοντας βιωματικά πώς το story telling μπορεί να επιδράσει στην εταιρική κουλτούρα. Η διεργασία των ομάδων που συμμετείχαν στους κόμβους υποστηρίχθηκε από επαγγελματίες αφηγητές, καθηγητές δημιουργικής γραφής και coaches. Οι ιστορίες αυτές παρουσιάστηκαν στην ολομέλεια του συνεδρίου και κατάφεραν να αποσπάσουν το ένθερμο χειροκρότημα του κοινού, αναδεικνύοντας την αξία του διαδραστικού χαρακτήρα του HR Community Conference. Τα αποτελέσματα αυτής της διεργασίας θα συμπεριληφθούν στο «Hellenic HR Community Report».

 

 

Η διοργάνωση του HR Community Conference πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

 

Yπό την Αιγίδα των:

 

  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ (ΕΣΥΝΕ)

 

 

Χορηγός: NESPRESSO

 

Υποστηρικτές: CAREER-DESIDN, TABULA RASA EΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, GREAT ESCAPE, SOUNDWORKS AUDIOVISUAL, NLPINGREECE, HELLENIC AMERICAN COLEGE, ICF GREECE, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, HUMAN BREEZE, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, ONETEAM, EUROPCAR, SOLIDARITY MISSION, HUMAN FACTOR, TRENKWALDER, PEOPLE AT WORK, ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΡΕΣ, ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ, SHIRTAKI.COM

 

Χορηγοί Επικοινωνίας: INSIDER.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, PALO, ZOUGLA.GR, INFOCOM.GR, BUSINESS WOMAN, STARTUP.GR, ECOZEN.GR, SIGMA GROUP, MAGDA’S NEWS.GR