Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Β΄ Κύκλο του προγράμματος για Startups του Δ. Κηφισιάς

5|02|18

Ο Δήμος Κηφισιάς ανακοίνωσε την έναρξη αιτήσεων για τον Β΄Κύκλο του προγράμματος υποστήριξης νεανικής επιχειρηματικότητας με τον Δήμο των Β. Προαστίων να είναι αρκετά δραστήριος στον συγκεκριμένο τομέα.

 

Στο πρώτο κύκλο επτά ομάδες βρέθηκαν στον τελικό με τα τρία πρώτα βραβεία να πηγαίνουν στην Studio Inceptica, η οποία προσφέρει μια συσκευή ανάγνωσης μουσικών κειμένων με προβλήματα όρασης, στην Inagrosη οποία έχει αναπτύξει ένα εργαλείο για να βελτιώσει τις μεθόδους της αγροτικής παραγωγής και να γεφυρώσει αποδοτικά το χάσμα μεταξύ του αγρότη και του γεωπόνου και στην Memneshow η οποία διοργανώνει παιχνίδια απόδρασης βασισμένα στο ιστορικό πλαίσιο της κάθε περιοχής.

 

Στον δεύτερο κύκλο ο Δήμος Κηφισιάς καλεί ομάδες να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής με καινοτόμες ιδέες σε τομείς όπως:

 

  • Αγροδιατροφή.
  • Υγεία και Φάρμακα.
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
    Ενέργεια.
  • Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα.
  • Υλικά – Κατασκευές.
  • Πολιτισμός, Tουρισμός – Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες.

 

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι τουλάχιστον ένα από τα μέλη της κάθε υποψήφιας ομάδας να ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 18 – 48 ετών και να είναι δημότης/κάτοικος του Δήμου Κηφισιάς ή/και να προτίθεται να επιχειρήσει εντός του Δήμου.

 

Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 4 βασικά στάδια και θα διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο του 2018.

 

Πρώτο στάδιο: οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν Εργαστήρια Επιχειρηματικότητας, σε θέματα του καινοτόμου επιχειρείν με σκοπό την ανάπτυξη και ενδυνάμωση επιχειρηματικών δεξιοτήτων.

 

Δεύτερο στάδιο: Θα αξιολογηθούν οι προτάσεις των υποψηφίων και θα επιλεγούν τα επιχειρηματικά σχήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, αφού παρουσιάσουν την ιδέα τους σε ειδική επιτροπή και στο ενδιαφερόμενο κοινό.

 

Τρίτο στάδιο: αφορά στη φιλοξενία των ενταγμένων στη δομή επιχειρηματικών σχημάτων, διάρκειας επτά μηνών.

 

Κατά τη φιλοξενία τα νεοφυή σχήματα θα λαμβάνουν δωρεάν Συμβουλευτικές υπηρεσίες τόσο οριζόντιες όσο και εξατομικευμένες με στόχο να εξελίξουν την ιδέα τους και να τη μετατρέψουν σε επιχείρηση. Επιπλέον, θα προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματικών ομάδων και θα προσφερθούν ευκαιρίες δικτύωσης με φορείς χρηματοδότησης, στρατηγικούς συνεργάτες κ.α.

 

Τέταρτο στάδιο: με το πέρας του Προγράμματος, οι επιχειρηματικές ομάδες θα διαγωνιστούν ώστε να ανακηρυχτούν και να βραβευτούν τα τρία πιο επιτυχημένα επιχειρηματικά σχήματα.

 

Πληροφορίες στα τηλ: 213 2007 223, 213 2007 280, εργάσιμες ημέρες και ώρες

 

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν εδώ.

Πηγή: startupper.gr