Διαγωνισμός Getbusy

Getbusy Finals 2015

Μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές, με περισσότερους από 20.000 συμμετέχοντες, ο διαγωνισμός του Getbusy συνεχίστηκε και το 2015 προσφέροντας μοναδικά δώρα και εκπλήξεις σε νέους ηλικίας 17 έως 28 ετών για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και ανάπτυξη.

Οι συμμετέχοντες μέσω του ανανεωμένου quiz, αποτελούμενο από δύο γύρους ερωτήσεων, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν βασικές δεξιότητες Η/Υ, καθώς και ερωτήσεις σχετικές με την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν για μία ακόμη χρονιά ιδιαίτερα υψηλή, ενώ περισσότεροι από 42.000 χρήστες επισκέφθηκαν το site του Getbusy.gr κατά τους μήνες διεξαγωγής του διαγωνισμού. Κατά τη διάρκειά του δόθηκαν 20 ολοκληρωμένα προγράμματα αξιολόγησης και ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων προσφορά της ManpowerGroup και 10 επαγγελματικές πιστοποιήσεις ITIL και PRINCE2 προσφορά του Ομίλου Peoplecert σε όσους συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε αυτόν και συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο σκορ σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Μετά την ολοκλήρωση του online διαγωνισμού οι 300 πρώτοι συμμετέχοντες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία κέρδισαν πιστοποιήσεις ECDL Profile από τον Όμιλο Peoplecert. Παράλληλα, οι 80 πρώτοι που συγκέντρωσαν το υψηλότερο σκορ  συμμετείχαν στο Getbusy Finals, το οποίο πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν 8 υποτροφίες σε προγράμματα Master από το ALBA Graduate Business School – The American College of Greece, 8 υποτροφίες σε προγράμματα Bachelor από το Deree – The American College of Greece, καθώς και ένα Microsoft Surface Pro και ένα XBOX One.

Οι υποψήφιοι αφού χωρίστηκαν σε ομάδες έδωσαν ένα computer based test με θεματολογία βασισμένη στην αγγλική γλώσσα και γραμματική, στην αγορά εργασίας και σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής. Στη συνέχεια παρακολούθησαν την Ώρα του Κώδικα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πληροφορικής, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εκστρατεία ενθάρρυνσης και συμμετοχής ατόμων κάθε ηλικίας στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού και στην οποία έχουν συμμετάσχει 150.000 άτομα από 37 χώρες του κόσμου, ενώ στο τέλος κλήθηκαν να παρουσιάσουν ενώπιον της επιστημονικής επιτροπής του Getbusy.gr μια πρωτοποριακή ιδέα που θα ωθήσει τους νέους στον προγραμματισμό και τα ψηφιακά επαγγέλματα.

Οι μεγάλοι νικητές που ανέδειξε το Getbusy Finals ήταν:

ALBA 100% ΚΑΡΑΠΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΓΑΘΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ALBA 50% ΜΠΑΡΟΥΜΑ ΑΝΝΑ
ΟΥΡΟΥΣΤΗ ΑΝΤΖΕΛΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΙΑΜΠΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΓΑΝΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΛΕΣΣΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
DEREE 50% ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
ΝΤΑΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΜΠΟΥΡΟΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΙΑ-ΝΑΤΑΛΙΑ
ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΑΡΗΣ
ΠΑΠΟΥΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΤΕΦΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
MICROSOFT SURFACE PRO ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
XBOX ONE ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ

Getbusy Finals 2014

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο διαγωνισμός του Getbusy.gr που διοργανώθηκε το 2014 χάρισε μοναδικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες. Μπαίνοντας κανείς στο Getbusy.gr, έπαιζε το quiz και συμπληρώνοντας και τα 3 επίπεδα κέρδιζε 10.000 κωδικούς e-learning. Όσοι πάλι συμμετείχαν στον διαγωνισμό σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και συγκέντρωναν την υψηλότερη βαθμολογία της ημέρας στέκονταν ακόμα πιο τυχεροί αφού κέρδιζαν περισσότερα δώρα όπως ολοκληρωμένα προγράμματα αξιολόγησης και ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων από τη ManpowerGroup και επαγγελματικές πιστοποιήσεις ITIL και PRINCE2 από τον Όμιλο Peoplecert.

Μετά την λήξη του online διαγωνισμού, οι 300 πρώτοι συμμετέχοντες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στο quiz κέρδισαν πιστοποιήσεις ECDL Profile από τον Όμιλο Peoplecert.  Παράλληλα, οι 40 πρώτοι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην κατηγορία Bachelor και οι 40 πρώτοι που συμμετείχαν στην κατηγορία Master έλαβαν μέρος στους τελικούς του Getbusy έχοντας την ευκαιρία να διεκδικήσουν 10 υποτροφίες από το Deree – The American College of Greece, 8 υποτροφίες από το ALBA Graduate Business School – The American College of Greece και 3 υποτροφίες από το Athens Information Technology (AIT).

Οι υποψήφιοι αφού συγκεντρώθηκαν στους χώρους του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και χωρίστηκαν σε ομάδες, έδωσαν εξετάσεις σε computer based περιβάλλον και αμέσως μετά ξεκίνησαν να προετοιμάζουν την ανάπτυξη μιας καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας την οποία στο τέλος παρουσίασαν μπροστά στην επιστημονική επιτροπή.

Δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση των  τελικών, η Microsoft Hellas στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Microsoft Youthspark διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Η ενίσχυση των Νέων στον Ψηφιακό Κόσμο» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ήταν μια ημερίδα με επίκεντρο τους νέους και την ανάγκη να αυξήσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες με στόχο τη μείωση της ανεργίας. Πολλοί από αυτούς επωφελήθηκαν από τις ψηφιακές δεξιότητες που απέκτησαν μέσω των αντίστοιχων προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Η μεγάλη έκπληξη πραγματοποιήθηκε στο τέλος της εκδήλωσης όπου ανακοινώθηκαν μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό διακεκριμένων ομιλητών και νέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι μεγάλοι νικητές των τελικών του Getbusy, ενώ ακολούθησε η απονομή των υποτροφιών ως εξής:

ALBA 100% ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ
ALBA 50% YOANA KASABOVA
ΑΛΕΞΙΑ-ΝΑΤΑΛΙΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΠΟΛΕΜΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΙΟΥΚΗΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
AIT 50% ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
DEREE 100% ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΣΗΛΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΡΟΝΙΚΟΣ
DEREE 50% MARJUS CAKO
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΟΜΑΛΛΟΣ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
DEREE 25% ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΙΩΓΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΚΑΤΣΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΡΑΚΗΣ

 

Μέσα σε 2 χρόνια, περισσότεροι από 13.000 νέοι έχουν αγκαλιάσει το Getbusy.gr και το έχουν ενσωματώσει στην καθημερινότητά τους. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό και  αγαπητό στο κοινό είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους νέους να έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, καθημερινή ενημέρωση για την αγορά εργασίας, καθώς και άλλα γνωστικά εφόδια για την επαγγελματική τους ανάπτυξη και σταδιοδρομία.

Getbusy Finals 2013

Ο online διαγωνισμός του Getbusy.gr ξεκίνησε το 2013 καλώντας όλους τους νέους 17 έως 28 χρονών να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους σε επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων, αλλά και ευρύτερων γνώσεων για την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, προκειμένου να διαπιστώσουν το πραγματικό επίπεδο «ετοιμότητάς» τους. Η συμμετοχή του κοινού ήταν ιδιαίτερα υψηλή καθώς περισσότερα από 11.500 άτομα απάντησαν στο quiz του διαγωνισμού, ενώ μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση στο portal, όπου καταγράφηκαν πάνω από 50.000 επισκέψεις, αλλά και στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook, με περισσότερους από 14.500 νέους να την ακολουθούν για συχνή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της αγοράς εργασίας.

Μετά τη λήξη του online διαγωνισμού, οι 30 πρώτοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία έλαβαν συμμετοχή στους τελικούς του Getbusy.gr, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στο ALBA Graduate Business School at the American College of Greece.

Οι υποψήφιοι αφού χωρίστηκαν σε ομάδες κλήθηκαν να διαγωνισθούν σε case studies επιχειρηματικότητας, αλλά και να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα ενώπιον της επιστημονικής επιτροπής του Getbusy.gr, η οποία και επέλεξε τους νικητές.

Μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού ήταν:

  • Οι Γεώργιος Χατζηθεοδοσίου και Γιώργος Αρσενάκος, οι οποίοι κέρδισαν από μια πλήρη υποτροφία στο ALBA Graduate Business School.
  • Οι Χρήστος Κονισπολιάτης και Βασίλης Κελέρης, οι οποίοι κέρδισαν από μια πλήρη υποτροφία στο DEREE-The American College of Greece.
  • Ο Γιώργος Τσιάπος, ο οποίος κέρδισε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο European BizSpark Summit στο Βερολίνο.
  • Ο Γιώργης Κατσανεβάκης, ο οποίος κέρδισε μια υπηρεσία προετοιμασίας για επαγγελματική συνέντευξη από την ΗR PASSPORT.
  • Η Μαρία Τζάλιου, η οποία κέρδισε μια υπηρεσία πλήρους σύνταξης βιογραφικού από την ΗR PASSPORT.
  • Η Σταματία Τουρνά, ο Ελευθέριος Κοτσολούκας και ο Κωνσταντίνος Γιαμαλής, οι οποίοι κέρδισαν από ένα πρόγραμμα Συμβουλευτικής από τη FLYA CONSULTING και την ISON.