GetOnline Week

Περιγραφή Προγράμματος

Το GetOnline Week είναι μια ετήσια εκστρατεία, που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους πολίτες να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας. Από το 2010, περισσότεροι από 800.000 νέοι από όλη την Ευρώπη έχουν ενισχύσει τις δεξιότητες τους συμμετέχοντας σε σχετικά προγράμματα.

H HePIS είναι εθνικός εταίρος του GetOnlineWeek 2016 για την Ελλάδα και υλοποιεί προγράμματα για μαθητές, φοιτητές και ανέργους, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια εκμάθησης κατασκευής ιστοσελίδων, συνεδρίες σύνταξης βιογραφικού, online συνεδρίες με μέντορες ενώ στο πλαίσιο αυτής διαθέτει 300 πιστοποιήσεις και προγράμματα e-learning για δωρεάν εκπαίδευση, εξέταση και πιστοποίηση σε βασικές δεξιότητες Πληροφορικής.

Αναλυτικά προσφέρονται:

1) Εκπαίδευση: Θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια εκμάθησης κατασκευής ιστοσελίδων (HTML, CSS, Javascript) σε 100 υποψήφιους διάρκειας 30 ωρών. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε κέντρα εκπαίδευσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ακόλουθο link. Η δράση αφορά νέους ηλικίας έως 28 ετών ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε ανέργους.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

2) Συνεδρίες Online Mentoring: Mέσω της πρωτοβουλίας της HePIS “Getcoding.gr”, νέοι ηλικίας έως 20 ετών μπορούν να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένα στελέχη του κλάδου της Πληροφορικής όπου θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα χαρακτηριστικά των επαγγελμάτων στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Eπικοινωνιών καθώς και να απευθύνουν ερωτήσεις σχετικές με το αντικείμενο σπουδών που σκέφτονται να επιλέξουν. Οι μέντορες προέρχονται από εταιρείες όπως η Μicrosoft, το Facebook, η Νokia, η Deutsche Telecom, η Εricsson όπως επίσης και από κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Imperial College και το University of Houston. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής στο ακόλουθο link.

3) Πιστοποιήσεις ECDL Profile και προγράμματα e-learning: Θα διατεθούν 300 πιστοποιήσεις και προγράμματα e-learning σε μακροχρόνια άνεργους για δωρεάν εκπαίδευση, εξέταση και πιστοποίηση σε βασικές δεξιότητες Πληροφορικής. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στο ακόλουθο link. Οι πιστοποιήσεις αποτελούν ευγενική χορηγία του παγκόσμιου φορέα πιστοποίησης PEOPLECERT, ενώ τα προγράμματα εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού οργανισμού ΜASTER S.A.

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής: Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

4) Συνεδρίες σύνταξης βιογραφικού: Διοργάνωση σεμιναρίων σύνταξης βιογραφικού μέσω skype μέσα από τα οποία 350 υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συντάξουν το βιογραφικό τους με την υποστήριξη εξειδικευμένων στελεχών στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού. Προτεραιότητα θα δοθεί σε μακροχρόνια άνεργους ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στο ακόλουθο link.

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής: Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

GetOnline week 2015

Η HePIS σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS), ανακοίνωσαν τις δράσεις για την Ελλάδα της πανευρωπαϊκής εκστρατείας GetOnline Week 2015.

Η διοργάνωση για το 2015 υλοποιήθηκε σε 24 χώρες της Ευρώπης και διοργανώθηκε από τον πανευρωπαϊκό οργανισμό Telecentre Europe. Το GetOnline Week αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «e-skills for jobs», η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους οργανισμούς European Schoolnet και Digital Europe.

Στο πλαίσιο του GetOnline Week 2015 για την Ελλάδα, η HePIS σε συνεργασία με τη CEPIS, προχώρησε στις παρακάτω δράσεις στοχεύοντας στην υλοποίηση ευρωπαϊκών πολιτικών στον τομέα της Πληροφορικής με μετρήσιμα αποτελέσματα:

«FIT4JOBS»: Μέσα από το πρόγραμμα «FIT4JOBS», άνεργοι συμμετείχαν σε πρόγραμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης 180 ωρών, εντελώς δωρεάν, σε προχωρημένες δεξιότητες Πληροφορικής και συγκεκριμένα στον προγραμματισμό και τη σχεδίαση web εφαρμογών, χρησιμοποιώντας το λογισμικό και τα εργαλεία που βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Getcoding.gr: To Getcoding.gr έχει ως στόχο να φέρει όλους τους νέους πιο κοντά με τον Προγραμματισμό μέσα από σειρά εκπαιδευτικών εργαλείων και δραστηριοτήτων. Με τη βοήθεια μιας απλοποιημένης γλώσσας προγραμματισμού, οι νέοι μέσω του παιχνιδιού του Getcoding, εκπαιδεύονται στη λογική και στα πρώτα βήματα του προγραμματισμού. Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου και έκτοτε περισσότεροι από 8.000 νέοι έχουν συμμετάσχει στο παιχνίδι, αποκτώντας τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού, όπως οι υποθέσεις, οι επαναλήψεις, οι ερωτήσεις και τα διαγράμματα ροής. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας έχουν διοργανωθεί, ήδη, 25 σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κιάτο, Λευκάδα, Αγρίνιο, Ξάνθη, Κέρκυρα, Καλαμάτα, καθώς και στις περιοχές Παλλήνη, Αιγάλεω, Αμπελόκηποι, Χαλάνδρι, Αργυρούπολη, Πειραιά, Ασπρόπυργο και Νέο Ηράκλειο. Μέσα από τα σεμινάρια, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με εξειδικευμένους καθηγητές και αποκτούν χρήσιμες συμβουλές για τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του Προγραμματισμού.

Αctive Women: Το πρόγραμμα «Active Women» έδωσε τη δυνατότητα σε γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες, καθώς και σε γυναίκες άνω των 50 ετών, να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες ΤΠΕ. Στόχος του προγράμματος είναι η ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στην κοινωνία της πληροφορίας, ως μέσο για την εξάλειψη του ψηφιακού αναλφαβητισμού, την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την προώθηση της ισότητας των φύλων. Το Active Women εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4., «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ).

Getbusy.gr: Για τρίτη συνεχή χρονιά, διενεργήθηκε ο online διαγωνισμός του Getbusy μέσα από τον οποίο, οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να κερδίσουν πλούσια δώρα, όπως υποτροφίες σε Bachelor’s και Master’s, πιστοποιήσεις ECDL, καθώς και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού.

YouRock.jobs: Ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που βοηθά τους νέους να ανακαλύψουν τις δεξιότητες τους μέσα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες, δημιουργώντας το επαγγελματικό προφίλ που θα τους καταστήσει ελκυστικούς σε επίδοξους εργοδότες. Ως εθνικός συνεργάτης του YouRock στην Ελλάδα, η HePIS υλοποίησε καμπάνιες ενημέρωσης προωθώντας το χρήσιμο αυτό εργαλείο στους νέους. Περισσότεροι από 1.000 νέοι έχουν δημιουργήσει το προφίλ τους στο YouRock.jobs.

Περισσότεροι από 200 φοιτητές ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του GetOnline Week σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Χορηγοί και υποστηρικτές των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι οι εταιρείες και τα ιδρύματα: Μicrosoft Ελλας, PEOPLECERT, DEREE-The American College of Greece, ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, ManpowerGroup, Career in Progress, Master A.E και 100mentors.

GetOnline week 2014

Στο πλαίσιο του Get Online Week 2014 διοργανώθηκε εκδήλωση για μαθητές και φοιτητές προκειμένου να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τις ευκαιρίες του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, στο αμφιθέατρο του DEREE-The American College of Greece. Χορηγoί της εκδήλωσης ήταν η PEOPLECERT, το DEREE-The American College of Greece, το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, η ΜanpowerGroup, το Athens Information Technology καθώς και το European Centre for Women and Technology.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, διατέθηκαν από την HePIS 500 vouchers δωρεάν εξέτασης στο πρόγραμμα πιστοποίησης Microsoft Office Specialist (M.O.S) για τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στο ελληνικό σκέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist. To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Οffice Specialist ήταν ένας διεθνής διαγωνισμός που έλαβε χώρα σε 90 χώρες και αξιολογούσε τις δεξιότητες μαθητών και φοιτητών στο Microsoft Office. Στην Ελλάδα διοργανώθηκε από τους φορείς πιστοποίησης INFOTEST και ACTA – Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Η εκστρατεία Get Online Week διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ευρωπαϊκό φορέα Τelecentre Europe ενώ για το 2014 διοργανώθηκε σε περισσότερες από 30 χώρες της Ευρώπης. Εθνικός εταίρος της εκστρατείας στην Ελλάδα είναι η HePIS, ενώ η εκστρατεία του Get Online Week 2014 σε εθνικό επίπεδο εντάχθηκε στις δραστηριότητες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού του προγράμματος Getbusy.gr ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Microsoft Υouthspark.

Μπορείτε να κατεβάσετε τις παρουσιάσεις των ομιλητών της εκδήλωσης ακολουθώντας τα παρακάτω links:

Ρένα Μπαρδάνη –  “Μηχανισμός διάγνωσης των αναγκών των επιχειρήσεων σε επαγγέλματα και δεξιότητες: Η περίπτωση των ΤΠΕ”

Θανάσης Παπαδημητρίου –  “Η πληροφορική ως επιλογή καριέρας”

Νίκος Μυλωνόπουλος –  “Technology and Career Development in the 21st Century”

Στέλλα Κωστίδου – “IT: the ‘it’ factor”  

Γρηγόρης Γιοβανόφ – “ICT Innovation Trends & The Future of Entrepreneurship”   

Naim Gaberlo – “1ο Μέρος Windows Phone 8: The most personal smartphone”

Ιωάννα Κωνσταντίνου – “Τεχνικές και Δεξιότητες Σύγχρονης Επιχειρηματικότητας”

Γιώργος Γκριτζάλας – “Ανακαλύπτοντας Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στο Online Περιβάλλον”