Microsoft Unlimited Potential
Περιγραφή Προγράμματος
Η HePIS ανέλαβε τη διαχείριση και το συντονισμό του προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft, μέσα από το οποίο παρείχε σε άτομα που ανήκαν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μετανάστες, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες, τη δυνατότητα εκπαίδευσης στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή εντελώς δωρεάν.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είχαν τη δυνατότητα να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν σύμφωνα με το διεθνές πιστοποιητικό ECDL, αποκτώντας έτσι ένα ιδιαίτερα σημαντικό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Η πιστοποίηση αφορούσε βασικές δεξιότητες Πληροφορικής και ήταν μια προσφορά του Ομίλου PEOPLECERT ως φορέας διαχείρισης του προγράμματος ΕCDL στην Ελλάδα.
Στόχοι
- Η προσφορά δωρεάν εκπαίδευσης σε βασικές δεξιότητες Πληροφορικής σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι/ες με προτεραιότητα σε γυναίκες αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο).
- Η πιστοποίηση όσων παρακολουθήσουν την εκπαίδευση μ’ ένα αναγνωρισμένο πιστοποιητικό που θα τους δώσει την δυνατότητα να αναζητήσουν εργασία με καλύτερους όρους.
- Η συνεχής επαφή και εξοικείωση των ωφελούμενων του προγράμματος με τη Πληροφορική, μέσα από την δυνατότητα χρήσης του Κέντρου Εκπαίδευσης και σε ώρες εκτός μαθημάτων.
- H υποστήριξη στη χρήση των ΝΤ για την εύρεση νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τη χρήση τους για την προβολή τους ως εργαζόμενοι στον εργασιακό χώρο.
H ΗePIS υλοποίησε το «Unlimited Potential» στην Ελλάδα από το 2008 σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Τρίπολη, Κοζάνη, Χίος, Ξάνθη, Πολίχνη, Ηγουμενίτσα). Μέσω του προγράμματος, 1000 υποψήφιοι εκπαιδεύτηκαν ενώ πάνω από 500 πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα ECDL.
Επιπρόσθετα, ο τρόπος υλοποίησης του προγράμματος στην Ελλάδα έχει αποσπάσει διεθνές διακρίσεις όπως:
- Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία e-inclusion της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η ανάδειξή του ως βέλτιστη πρακτική (Best Practice).
- H ανάδειξη του ως βέλτιστη πρακτική στο ECDL Foundation Forum του 2010.
Συντελεστές Προγράμματος
Διαπολιτισμικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων:
Ψαρρών & Μαίζωνος 45 ,Αθήνα
Δήμος Ηγουμενίτσας:
Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα
Επιμελητήριο Αρκαδίας:
25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη
Δήμος Παύλου Μελά:
Αγ. Μαρίνας 4 ,Θεσσαλονίκη
Ομηρούπολη Χίου:
ΚΕΚ Όμηρος, Κάρφα 34, Χίος
Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης:
12 Αποστόλων & Οδυσσέως Ανδρούτσου, Ξάνθη
ΚΕΚ Δήμου Κοζάνης:
Αργυροκάστρου 13, Κοζάνη