05/10/2016
Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 15-23 Οκτωβρίου 2016: Δωρεάν Προγράμματα Εκμάθησης Προγραμματισμού από τη HePIS και τη Μicrosoft Ελλάς

Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 15-23 Οκτωβρίου 2016: Δωρεάν Προγράμματα Εκμάθησης Προγραμματισμού από τη HePIS και τη Μicrosoft Ελλάς

Mια μοναδική ευκαιρία ν’ αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες έχουν μαθητές, νέοι, ενήλικες, παρακολουθώντας μια σειρά από ταχύρρυθμα προγράμματα  εκμάθησης Προγραμματισμού.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη HePIS, η οποία σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάς και στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού «ΕU Code Week»  (15-23 Οκτωβρίου 2016) ενθαρρύνει τους νέους να μάθουν Προγραμματισμό.

O κ. Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών(CEPIS) τόνισε: «Στόχος όλων είναι να στηρίξουμε τη νέα γενιά. Να ενθαρρύνουμε τους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Προγραμματιστή. Να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Η επανειδίκευση των νέων είναι η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας».

«Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού με εκδηλώσεις σε περισσότερες από 36 χώρες ανά την Ευρώπη, αποτελεί μοναδική ευκαιρία βελτίωσης του δείκτη της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας που για την Ελλάδα είναι χαμηλός με αποτέλεσμα η χώρα να κατατάσσεται στις χώρες χαμηλών επιδόσεων στην ΕΕ. Στη HePIS, δουλεύουμε συστηματικά για τη βελτίωση του συγκεκριμένου δείκτη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συμβολή της Microsoft σε αυτή μας την προσπάθεια» είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος, ο Πρόεδρος της HePIS, κος Νίκος Φαλδαμής.

Όπως δήλωσε και ο Τίμος Πλατσάς, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και ΕΚΕ «Μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες μας στη Microsoft είναι η διάδοση του προγραμματισμού και των ψηφιακών δεξιοτήτων, εξοπλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη νέα γενιά με τα κατάλληλα εφόδια, τα οποία θα τους επιτρέψουν να έχουν καλύτερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για μια ακόμη χρονιά συνεργαζόμαστε με τη HePis, στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, μέσα από μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν να ενθαρρύνουν τους νέους να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους με όραμα ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας».

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η HePIS σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάς υλοποιούν τις ακόλουθες δράσεις:

Εκμάθηση κατασκευής ιστοσελίδων: 100 υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δεξιότητες Προγραμματισμού δημιουργώντας τη δική τους ιστοσελίδα με τη χρήση HTML, CSS και JavaScript. Tα προγράμματα εκπαίδευσης διάρκειας 30 ωρών θα πραγματοποιηθούν σε κέντρα εκπαίδευσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Προτεραιότητα δίνεται σε ανέργους ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ακόλουθο link.

Πρόγραμμα FIT4JOBS: Μέσα από το πρόγραμμα, 60 υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης, διάρκειας 180 ωρών, σε τεχνολογίες Microsoft, όπως η γλώσσα προγραμματισμού C#, το .NET Framework και η ανάπτυξη ASP.NET εφαρμογών. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος, οι υποψήφιοι θα ενισχύσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η ικανότητα διοίκησης και η πρωτοβουλία. Tα προγράμματα εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν σε κέντρα εκπαίδευσης στην Αθήνα. Προτεραιότητα δίνεται σε ανέργους ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ακόλουθο link.