30/09/2015
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του προγράμματος “Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του προγράμματος “Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου το συνέδριο του προγράμματος Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών” στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Το συνέδριο διοργανώθηκε από τη HePIS σε συνεργασία με το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότερα από 80 άτομα και απευθύνονταν κατά κύριο λόγο στις ωφελούμενες του Σχεδίου Δράσης (γυναίκες άνω των 50 ετών, γυναίκες μετανάστριες – πρόσφυγες) και σε όλους όσους επιθυμούσαν να ενημερωθούν σε μια σειρά από επίκαιρα θέματα όπως η προστασία στο διαδίκτυο, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η χρήση onlineεργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και η απόκτηση των δεξιοτήτων για τη βελτίωση του τρόπου ζωής, την ευεξία του σώματος, του μυαλού και του πνεύματος (life skills).

Το συνέδριο άνοιξε με τον χαιρετισμό του κου Μανώλη Λαμπόβα, Υπεύθυνο Προγραμμάτων και Δραστηριοτήτων της HePIS, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του φορέα για τη διασφάλιση της ισότητας των φύλων και την κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσα από την εκπαίδευση και την Πληροφορική. 

 

success-congress-technology-women-2

Δρ. Ειρήνη Καμπερίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του European Centre for Women and Technology (ECWT)

Στη συνέχεια η Δρ. Ειρήνη Καμπερίδου αναφέρθηκε στην τεχνοφοβία και τον ψηφιακό αναλφαβητισμό που σχετίζεται ειδικά με το γυναικείο φύλο. Παράλληλα τόνισε ότι τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι οι γυναίκες βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τους άντρες όσον αφορά δεξιότητες, όπως η επικοινωνιακή και κοινωνική  νοημοσύνη: Οι γυναίκες σύμφωνα με τη Δρ. Καμπερίδου ξέρουν να ακούν, να μοιράζονται και να δέχονται την κριτική, έχουν ανοιχτό μυαλό και ομαδικό πνεύμα, δεν είναι αυταρχικές, χτίζουν συναίνεση, αναλαμβάνουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή-ειρηνοποιού και δημιουργούν κίνητρα συνεργασίας. Καταλήγοντας, παρουσίασε συμβουλές από πετυχημένες και καταξιωμένες γυναίκες επιχειρηματίες και στελέχη  της χώρας μας.

Τέλος, η κα Κατερίνα Αποστολοπούλου, Υπεύθυνη του Προγράμματος “Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών”, παρουσίασε το Σχέδιο Δράσης δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα στο κοινό για τους στόχους, τις ενέργειες και τα αποτελέσματα του προγράμματος κατά τα 2 χρόνια της υλοποίησης του.

 

success-congress-technology-women-3

Δρ. Ιωάννα Κομνηνού, Microsoft innovative educator expert

Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου, η κα Ιωάννα Κομνηνού παρουσίασε το Skype ως online εργαλείο  επικοινωνίας καθώς και βέλτιστους τρόπους αξιοποίησης του. 

 

success-congress-technology-women-4

Απόστολος Κολοκώτσιος, Web Developer, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Στη συνέχεια, ο κ. Απόστολος Κολοκώτσιος παρουσίασε τους κινδύνους που διατρέχουμε από τη χρήση των social media, τωνemails και των online αγορών καθώς και τους αντίστοιχους τρόπους ώστε να προστατευτούμε από αυτούς.

 

success-congress-technology-women-5

Νίκος Πατσέλης, Σύμβουλος Απασχόλησης και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Career In Progress.

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου, ο εισηγητής ο κ. Νίκος Πατσέλης εξήγησε ποιο είναι το νόημα της λέξης «αλλαγή», τους λόγους για τους οποίους μας είναι απαραίτητη και με ποιους τρόπους μπορούμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια που μας κρατάνε στάσιμους στο ίδιο σημείο.

success-congress-technology-women-6

Εβελίνα Κοκκίνη, Σύμβουλος Καριέρας, Msc -Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Συνεργάτιδα της Career In Progress.

Ακολούθησε η εισήγηση της κας Εβελίνας Κοκκίνη, η οποία αναφέρθηκε στην έννοια του εαυτού, τον τρόπο που μπορούμε να συμφιλιωθούμε με την εικόνα του εαυτού μας έτσι ώστε σταδιακά να τον αγαπήσουμε και να αρχίσουμε να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας.

success-congress-technology-women-7

Δήμητρα Καρατώλου, Σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης, MSc, PCC, Ιδρύτρια της εταιρείας HR PassportDream, plan, act!”.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της κας Δήμητρας Καρατώλου, η οποία ανέλυσε τον όρο της “διεκδικητικότητας” και τον καταλυτικό ρόλο που παίζει στην πορεία της ζωής μας. Τα βασικά ερωτήματα που απαντήθηκαν είναι το πως μπορούμε να λέμε «όχι» όταν θέλουμε, πώς να εκφράζουμε και να προστατεύουμε τις ανάγκες μας χωρίς να θίγουμε τους άλλους και πως να προασπίζουμε με αυτοπεποίθηση τα δικαιώματά μας.

 To Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών” εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ).