30/10/2013
15o Συνέδριο Infocom World «Digital Grecovery: The Data Highway»

15o Συνέδριο Infocom World «Digital Grecovery: The Data Highway»

Η HePIS ήταν υποστηρικτής του 15ου συνεδρίου Infocom World με τίτλο «Digital Grecovery: The Data Highway», που διεξήχθει στις 30 Οκτωβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Το InfoCom World αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση σχετικά με ψηφιακές τεχνολογίες στη Ν.Α. Ευρώπη, με περισσότερους από 3.500 συνέδρους.Καταγράφει και αποτυπώνει με επιτυχία την πορεία, αλλά και τη σύγκλιση των αγορών Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Media, και έδωσε την ευκαιρία σε συνέδρους και ομιλητές να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό διάλογο για το μέλλον των συγκεκριμένων αγορών, μέσα από τον κοινό παρονομαστή των ψηφιακών δεδομένων.

Το συνέδριο κινήθηκε γύρω απ’ τους εξής θεματικούς άξονες:

1η ενότητα: Beyond voice: Data only!

Στη συγκεκριμένη ενότητα, οι πάροχοι υποδομών, τεχνολογίας και υπηρεσιών παρουσίασαν τις προτάσεις τους για ένα data-centric περιβάλλον, το οποίο διαρκώς διευρύνεται, απαντώντας σε διλήμματα, τόσο στον τρόπο διαχείρισης του όγκου των πληροφοριών, όσο και στην ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ προσβασιμότητας και ασφάλειας.

2η ενότητα: Υποδομές: Πόσα δίκτυα; Πόσες τεχνολογίες;

Εκπρόσωποι κατασκευαστών και παρόχων δικτύων , αλλά και θεσμικοί παράγοντες κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν να διαμορφώνεται το τηλεπικοινωνιακό περιβάλλον, καθώς και να τοποθετηθούν στρατηγικά σε αυτό.

3η ενότητα: Grecovery & Επιχειρηματικότητα: Business unusual!

Στο συγκεκριμένο σκέλος, γνωρίσαμε τους πρωταθλητές του Grecovery, τις διεθνείς επιχειρήσεις που επενδύουν στην προοπτική της Ελλάδος είτε χρησιμοποιώντας τις υποδομές, είτε αναπτύσσοντας κέντρα R & D, είτε αξιοποιώντας τη χώρα μας ως HUB για τις δραστηριότητες την ευρύτερη περιοχή.

4η ενότητα: CEO Summit – Το «μετέωρο» βήμα του CEO. Make or Break?

Στη φετινή συνάντηση κορυφής υπήρχαν δύο σημαντικά και απολύτως συγκεκριμένα ερωτήματα, στα οποία θα κλήθηκαν να απαντήσουν οι ηγέτες των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, αλλά και της ρυθμιστικής αρχής..

Το πρώτο είναι, αν η χαλάρωση του υπάρχοντος ρυθμιστικού πλαισίου απέναντι στον κύριο πάροχο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την επανεκκίνηση των επενδύσεων. Το δεύτερο, αν η λύση του κοινού παρόχου υποδομών μπορεί να επιτύχει οικονομίες κλίμακας, ώστε να απελευθερώσει κεφάλαια τα οποία θα μπορούσαν να δρομολογηθούν προς τη δημιουργία και την προώθηση καινοτόμων και ανταγωνιστικών υπηρεσιών.

Παράλληλες ενότητες

Omni TV. Η επόμενη μέρα της τηλεόρασης είναι σήμερα!

Ενώ η «μεγάλη κυρία» της οικιακής ψυχαγωγίας, η Ελληνική Τηλεόραση σχεδόν 50αρίζει, εφαρμόζοντας σχεδόν πανομοιότυπα μοντέλα από τη γέννησή της, αναγκάζεται μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια να υποστεί το απόλυτο σοκ της εκ βάθρων ανανέωσης, που επιβάλλουν οι τεχνολογικές εξελίξεις, η ψηφιακή μετάβαση αλλά και ο ανταγωνισμός σε επίπεδο περιεχομένου.

Η συζήτηση περιστράφηκε πλέον γύρω από την τύχη της τηλεοπτικής διαφήμισης και τις διεκδικήσεις των καναλαρχών για αποζημίωσή τους σε περίπτωση που θα είναι τεχνικά δυνατή η παράκαμψη των τηλεοπτικών σποτ.

Change Makers: Startup & Innovation. Η άλλη Ελλάδα!

The change is coming: Innovation αλ(λ)ά… ελληνικά!

Στη συγκεκριμένη ενότητα αποδείξαμε ότι, όπου οι φρέσκες ιδέες συναντούν ανθρώπους γεμάτους αγωνία να κάνουν πράξη το όνειρό τους, εκεί γεννιέται η καινοτομία. Στο ασταθές ελληνικό επιχειρηματικό τοπίο, επιχειρηματίες χωρίς σύνορα αναπτύσσονται και δημιουργούν !

Με το βλέμμα στο εξωτερικό και με ελπίδα για τη χώρα, startupers με το διαβατήριο γεμάτο σφραγίδες, μίλησαν για τα εμπόδια που ορθώθηκαν μπροστά τους αλλά και για τον τρόπο που τα ξεπέρασαν.

Παράλληλα, ειδικοί από διάφορους τομείς (σύμβουλοι επιχειρήσεων, ειδικοί στα social media, νομικοί κ.ά) επιχείρησαν να μεταδώσουν την εμπειρία τους και να πρότειναν κατευθυντήριες γραμμές σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση, να αναζητήσουν χρηματοδότηση και να ενισχύσουν την εξωστρέφεια τους.

Tech, cloud & Social Co: Με τη δύναμη της Τεχνολογίας!

Από την εμφάνισή του, το cloud computing άρχισε με γρήγορους ρυθμούς να υιοθετείται από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούσαν να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα.

Αυτό τους έδωσε σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης, υιοθετώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία που με άξονα το διαδίκτυο,μπορούν να πετύχουν υψηλότερη απόδοση υιοθετώντας μοντέλα λειτουργίας βασισμένα στο cloud και εργαλεία προώθησης ενταγμένα στα κοινωνικά δίκτυα.

Think Big: ICT 4 Big Players!

Οι μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί ήταν από την αρχή επιφυλακτικοί απέναντι στο μοντέλο του cloud computing, ειδικά όταν πρόκειται για την φιλοξενία κρίσιμων εφαρμογών και δεδομένων, ωστόσο, η στάση αυτή έχει αρχίσει πλέον να αλλάζει.

Το cloud αποδεικνύεται ότι είναι η πιο οικονομικά αποδοτική μέθοδος για να σηκώσει το τεράστιο βάρος της αποθήκευσης και διαχείρισης του γιγαντιαίου όγκου δεδομένων που αυτές οι επιχειρήσεις παράγουν και επεξεργάζονται.

Οι ημέρες που το cloud ήταν το εργαλείο για τις μικρές επιχειρήσεις οι οποίες ήταν πρόθυμες να ρισκάρουν, έχουν περάσει. Το υπολογιστικό νέφος κάθε άλλο παρά νεφελώδες μπορεί να χαρακτηριστεί και πλέον, δυνατότερο από ποτέ, φαίνεται να μπορεί να στηρίξει ακόμη και γίγαντες…

Το 15o InfoCom φιλοξένησε για μια ακόμη χρονιά κατά τη διάρκεια των εργασιών του, εταιρίες και οργανισμούς που παρουσίασαν εργαλεία και λύσεις, οι οποίες μέσα από το cloud και την κοινωνική δικτύωση μπορούν να δώσουν την αναγκαία ώθηση στις δραστηριότητες της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Όλοι οι προβληματισμοί, οι λύσεις και οι προτάσεις συζητήθηκαν σε έναν ζωντανό ανοιχτό διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκομένων που, χωρίς δεσμεύσεις και στεγανά, κατέθεσαν τις απόψεις τους σε ένα πρωτοποριακό brainstorming.

Τέλος, παρουσιάστηκαν και μερικά από τα πιο επιτυχημένα case studies επιχειρήσεων, οι οποίες με αφετηρία την εφευρετικότητα και όχημα το διαδίκτυο ξεχωρίζουν στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

InfoCom Workshops & InfoCom Academy

Επιπλέον, στο πλαίσιο του InfoCom υπήρξε μία πλήρης σειρά ωριαίων εκπαιδευτικών workshops, σε εξειδικευμένα θέματα και εξειδικευμένες λύσεις στο πλαίσιο της InfoCom Academy.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και τους εισηγητές του συνεδρίου θα τα βρείτε στο info-com.gr.